Rabell, envoltat de diversos membres de Podem i ICV Garraf (ACN)
Rabell, envoltat de diversos membres de Podem i ICV Garraf (ACN)
Barcelona

Rabell confirma que no anirà a la marxa de la Diada perquè està "instrumentalitzada" per Mas

El candidat de Catalunya Sí que es Pot diu que la decisió no ha estat fàcil ja que serà la primera vegada que no hi anirà

RedaccióActualitzat

El candidat de Catalunya Sí que es Pot a la presidència de la Generalitat, Lluís Rabell, no assistirà a la manifestació de la Diada. Ho ha confirmat en un apunt després de trobar-se amb una delegació de l'ANC i Òmnium Cultural.

Rabell considera que la manifestació ha estat "instrumentalitzada" pel president de la Generalitat, Artur Mas, en pro de la candidatura de Junts pel Sí, de la qual CDC forma part.

Rabell ha reconegut que la seva decisió no ha estat fàcil, ja que serà la primera ocasió que no hi acudirà: "Sempre hi havia anat, des dels anys en què hi havia sobretot la joventut independentista, abans de les mobilitzacions ciutadanes massives d'aquests últims anys".

Malgrat agrair l'esforç de l'ANC i Òmnium perquè sigui una convocatòria inclusiva i oberta, ha lamentat que el seu relat hagi estat instrumentalitzat després que Mas avancés "expressament" les eleccions al 27-S per transformar la Diada, segons la seva opinió, en el primer acte massiu de campanya, i vincular el seu clímax emocional amb la pretensió d'atribuir un caràcter plebiscitari als comicis.

Segons Rabell, aquesta percepció és àmpliament compartida en àmbits sindicals, veïnals i associatius, i està generant "incomoditat en gent profundament compromesa amb la lluita per les llibertats nacionals i fins i tot independentista".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut