El conseller Puigneró en una imatge d'arxiu (ACN/Marta Lluvich)
El conseller Puigneró en una imatge d'arxiu (ACN/Marta Lluvich)

Puigneró denuncia que el Ministeri d'Exteriors l'ha vetat en una cimera internacional

El conseller havia de participar aquesta setmana en una cimera sobre solucions digitals globals a Estònia

Actualitzat

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, denuncia que el govern espanyol no li ha permès participar en una cimera del sector a Estònia el 16 i 17 de desembre.

Al Global Business Summit, que impulsen Estònia i els Emirats Àrabs, es donaran a conèixer solucions digitals globals connectant governs i empreses. El conseller Puigneró hi havia de parlar de ciberseguretat i de com s'ha combatut el cibercrim a Catalunya durant la pandèmia.

La invitació a participar la va fer el Ministeri d'Afers Exteriors d'Estònia, amb qui es va pactar la intervenció del conseller.

Però segons denuncia la conselleria, aquest divendres van rebre un correu desconvocant-lo perquè l'ambaixada espanyola els havia comunicat que un conseller català no podia representar Espanya a la cimera. Des de l'organització remarquen que la decisió no l'han pres ells, sinó el govern espanyol.

Per contra, el Ministeri d'Afers Exteriors ha negat tenir res a veure amb el veto a la participació de Jordi Puigneró en aquest congrés internacional. 

Des del gabinet del conseller asseguren que no volien representar Espanya i ja han demanat explicacions al Ministeri d'Exteriors.

 

 

 

Anar al contingut