Fugida a la desesperada i amb víctimes mortals a Irpín, sota un intens bombardeig rus

El Parlament d'Ucraïna ha denunciat que Rússia ha obert foc i informen de la mort d'almenys tres civils, entre els quals hi hauria dos nens

RedaccióActualitzat

L'ofensiva de l'exèrcit rus per arribar a Kíiv continua: aquest diumenge els ciutadans d'Irpín, a només 25 quilòmetres a l'oest de Kíiv, han hagut de fugir-ne a corre-cuita. Les tropes russes mantenen els bombardejos contra objectius civils i estrenyen el cercle cap a la capital.  

La gent intenta abandonar la ciutat de manera desesperada davant de l'agreujament dels combats. L'acarnissament de l'artilleria russa dels darrers dies dibuixa uns carrers destrossats amb gent fugint com pot amb l'ajuda de l'exèrcit local. 

 

El Parlament d'Ucraïna ha denunciat que Rússia ha obert foc i informen de la mort d'almenys tres civils, entre els quals hi hauria dos nens.

El Parlament ucraïnès parla d'almenys tres víctimes mortals a Irpín
El Parlament ucraïnès parla d'almenys tres víctimes mortals a Irpín (Europa Press/Diego Herrera)

Amb l'ajuda dels soldats ucraïnesos, els ciutadans que encara queden en aquesta ciutat, de 60.000 habitants, han sortit a peu al carrer i han pujat a autobusos que els estaven esperant per marxar.

Famílies d'Irpín fugint, aquest diumenge
Famílies d'Irpín fugint, aquest diumenge (Diego Herrera/Europa Press)

Tot això mentre no deixaven de caure les bombes russes, que han provocat nombrosos incendis. El veïnat, i també alguns dels periodistes que treballen sobre el terreny, han hagut de córrer per poder arribar a algun refugi més segur.

Ciutadans d'Irpin, aquest diumenge fugint enmig dels incendis provocats pels bombardejos russos (Reuters)
Un habitant d'Irpin, aquest diumenge davant d'una casa incendiada per una bomba (Reuters)
Els periodistes també han de fugir per la intensitat dels atacs (Reuters/Carlos Barria)

A les ciutats mitjanes del voltant de Kíiv la situació és dramàtica i insostenible. No hi ha menjar ni medicines ni calefacció, i es multipliquen les imatges dels civils amagats pels racons o estirats a terra per protegir-se dels míssils.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut