Els finlandesos són els més feliços, segons en el rànquing mundial promogut per les Nacions Unides (Pixabay/Oleg Mityukhin)

Finlàndia es manté com el país més feliç del món en aquest any de pandèmia

Espanya és al número 27 de la llista que es publica amb motiu del Dia Mundial de la Felicitat de les Nacions Unides

Actualitzat

La pandèmia no ha canviat gaire el rànquing dels països més feliços del món, que Finlàndia encapçala per quart any consecutiu, seguida de Dinamarca i Suïssa.

La llista es publica el Dia Internacional de la Felicitat, el 20 de març, des que les Nacions Unides el van instituir el 2012.

Des de llavors, Gallup fa enquestes d'opinió a persones de 149 països que donen la seva percepció de felicitat, una valoració que es combina amb dades com el PIB per càpita, el suport social, la corrupció, l'esperança de vida o la llibertat per prendre decisions vitals, entre d'altres.

En els deu primers llocs de la llista, només hi ha un país de fora d'Europa: Nova Zelanda, al número 9.

Espanya ha millorat una posició en l'últim any, i ha passat del número 28 al 27. El Regne Unit ha caigut del 13 al 17.

Entre les grans potències mundials, els Estats Units ocupen el lloc 19 del rànquing; l'Índia, el 139, i la Xina, el 94, deu més avall que un any enrere.

El país més infeliç, al número 149, torna a ser l'Afganistan, acompanyat de Zimbàbue, Ruanda i altres països africans.


La solidaritat de la Covid

"Sorprenentment,, no hi ha hagut, de mitjana, una disminució del benestar quan es mirava l'avaluació de les vides per les mateixes persones", segons ha explicat John Helliwell, un dels autors de l'informe.

Com a explicació possible, creu que "la gent veu la Covid-19 com una amenaça externa comuna que afecta tothom, i això ha generat un sentiment de solidaritat i un sentiment de semblança més grans".


Atenció a la salut mental

Les restriccions derivades de la Covid han canviat radicalment les rutines anteriors, amb situacions de teletreball, atur o classes des de casa.

L'ONU ha alertat dels riscos per a la salut mental en un moment de falta de contacte amb familiars, amics i companys, a més de la por del contagi.

Per això, les Nacions Unides han aprofitat aquest Dia de la Felicitat per donar un conjunt de consells per tenir cura de la salut mental pròpia:

 

ARXIVAT A:
Finlàndia
Anar al contingut