València

Els sindicats del metro de València culpen els tècnics i demanen que no es criminalitzi el maquinista

El sindicats del metro de València han carregat la responsabilitat de l'accident de dilluns, que va fer 42 morts, als tècnics de Ferrocarrils Valencians. Després de l'entrevista al matí amb el president valencià, s'han rebaixat els plantejaments i s'ha descartat exigir responsabilitats polítiques. Jorge Álvarez, del sindicat independent ferroviari, ha apuntat que el treball tècnic "en el metro ha estat insuficient". El govern valencià, tot i que introduirà millores en la seguretat a la línia 1, de moment no hi incorporarà el sistema de frenada automàtica.

Actualitzat

Els representants dels sindicats dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana han demanat al matí al president Camps trasparència i rigor en les investigacions que s'estan fent sobre l'accident de la setmana passada. Tots coincideixen a no dubtar de la professionalitat dels treballadors del metro i esperaran que les investigacions judicials acabin per fer una valoració del funcionament dels ferrocarrils.

Amb tot, Jorge Álvarez, del sindicat independent ferroviari, ha acusat els tècnics de Ferrocarrils Valencians d'enganyar el conseller de Transports. "Si jo sóc responsable polític i et poso deu milions de pessetes perquè em compris un cotxe amb totes les mesures de seguretat i em compres un sis-cents, doncs el responsable és el tècnic que està enganyant, directament". "Penso que el treball tècnic en aquests moments ha estat insuficient", ha conclòs.


Reconstrucció de l'accident amb un tren similar al del sinistre

La policia farà aquest dilluns a la nit una reconstrucció de l'accident del metro de València utilitzant una unitat de tren similar a la sinistrada, dins de la investigació iniciada per determinar les causes del descarrilament que va causar la mort de 42 persones. La reconstrucció de l'accident es realitzarà un cop finalitzat el servei habitual dels trens de la línia 1, a partir de les dotze de la nit de dilluns, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

 Aquesta actuació s'emmarca en la investigació oberta després de l'accident que, segons la Generalitat, va ser a causa de la velocitat a què circulava el conductor, 80 quilòmetres per hora, el doble de la permesa en aquell tram.

Evolució dels ferits

Aquest dilluns s'ha pogut donar d'alta Violeta, la nena d'onze anys que va resultar ferida en l'accident de metro de fa una setmana i ja ha sortit de l'Hospital de La Fe. La petita, veïna de Torrent, i protagonista l'endemà de la tragèdia de moltes de les portades dels diaris, és filla d'una dona de 41 anys que va morir dijous passat en aquest hospital. A hores d'ara, sis ferits en l'accident continuen encara ingressats en quatre hospitals de la ciutat. A l'Hospital Clínic hi ha ingressats un home de 29 anys, veí de Picanya, amb pronòstic greu, però que evoluciona favorablement  i una dona, de 40 anys, veïna de Torrent, que està "molt greu", segons fonts de la Conselleria de Sanitat. A l'Hospital de Santa Fe, queda ingressada una dona de 30 anys, veïna de Burjassot, que presenta pronòstic greu i al Doctor Peset es troba hospitalitzada una dona de 44 anys en estat greu. Per últim, al General de València hi ha ingressades dues dones, una d'elles de 41 anys, veïna de Picanya, amb pronòstic greu que evoluciona favorablement, i una altra de 46 anys, veïna de Real de Montroi, que està greu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut