València

València acomiada les 41 víctimes mortals de l'accident de metro

Més de mil persones, entre elles els familiars de les víctimes, han omplert la catedral de València, on s'ha celebrat la missa funeral en memòria de les 41 víctimes mortals de l'accident de metro de la ciutat. Els reis d'Espanya han assistit als funerals, que també han comptat amb la presència dels president del govern espanyol, a més de totes les autoritats valencianes. L'arquebisbe de València, Agustín García-Gasco, que ha oficial la cerimònia, ha demanat a les víctimes de l'accident de metro que comptin amb el "suport i l'amor" de famílies de tot el món i amb el del papa, "que recorda i resa per ells".

Actualitzat
Els familiars de les víctimes han ocupat gran part de la nau central, en una cerimònia a la qual han assistit unes mil dues-centes persones. Nombroses autoritats han assistit al funeral; entre elles, els reis d'Espanya i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, acompanyat d'alguns ministres. En representació del govern català, hi ha assistit el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura. Durant la cerimònia, d'aproximadament una hora i vint minuts, l'arquebisbe de València, Agustín García-Gasco, ha recordat als familiars que no estan sols i els ha demanat que "obrin els seus cors" a tots aquells que volen ajudar-los, ja que "el futur de felicitat no és un somni".

Mentre a dins els assistents als funerals suportaven altes temperatures, que han mirat de superar amb nombrosos ventalls, a fora, centenars de persones han hagut de seguir la cerimònia a través d'una pantalla gegant situada a la plaça de la Reina, que ja estava instal·lada amb motiu de la visita del papa Benet XVI. Precisament, com a mostra de condol, s'han pogut veure banderes del Vaticà amb crespons negres.

Com a conseqüència de les mesures de seguretat, que preveien el tancament de les portes de la catedral quan s'omplís de públic, aquestes persones, entre les quals religioses i voluntaris de la Trobada Mundial de les Famílies, així com persones grans, han guardat torn al costat de la porta coneguda com "dels ferros" de la seu valenciana. "Volem compartir el dolor de les famílies i mostrar-los la nostra solidaritat", han coincidit moltes de les persones que s'hi han aplegat.

Per la seva banda, els campaners de la Catedral han tocat el "Clamoreo" del segle XV en memòria de les víctimes des de la torre del Miguelete. Aquest toc de difunts que només s'interpreta en circumstàncies especials per la mort de personalitats destacades o morts col·lectives ha sonat tres cops, tant a l'inici de la missa, en el moment de la consagració i al final del funeral.

Per la seva banda, la Coral Catedralícia de València, integrada per 30 membres, ha interpretat diferents fragments del "Rèquiem" del compositor francès Gabriel Fauré durant la missa funerària a la catedral.

Durant tota la tarda la Creu Roja ha reforçat els serveis donats durant el matí als familiars de les víctimes en el Tanatori de València i s'ha traslladat als diferents punts on se celebraven funerals. L'organització ha cobert els funerals amb un dispositiu amb quatre ambulàncies, dos psicòlegs, 10 voluntaris i un dispositiu mèdic avançat, situat a la plaça de l'Arquebisbat per atendre tots aquells que ho han necessitat.

D'altra banda, les víctimes naturals de Torrent, finalment han estat 19 persones, han estat traslladades als tanatoris de Torrent i Massanassa, on també s'hi ha desplaçat un equip de la Creu Roja format per 14 voluntaris i una ambulància per atendre les necessitats dels afectats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut