València

El govern valencià eliminarà les traves burocràtiques per agilitzar el pagament d'indemnitzacions als afectats per l'accident de metro

El govern valencià en ple, encapçalat pel president Francisco Camps, s'ha reunit amb l'alcalde de Torrent i amb la resta d'alcaldes de les poblacions per on circula la lína 1 del metro per analitzar la situació de la línia sinistrada i de quina manera es farà efectiu el pagament de les indemnitzacions. L'executiu valencià ha anunciat que eliminarà totes les traves burocràtiques perquè els afectats per l'accident puguin accedir amb la màxima rapidesa als ajuts econòmics.

Actualitzat

El president Camps i tots els seus consellers s'han reunit a la seu de la Generalitat Valenciana amb Josep Bresó, alcalde de la localitat de Torrent d'on eren 19 de les víctimes mortals de l'accident de metro, i una vintena d'alcades més de les poblacions connectades per la línia sinistrada, inclosa València.

Francisco Camps vol prendre la iniciativa política de les mesures destinades a reparar, dins del possible, els danys de la tragèdia, sobretot avançant el pagament d'indemnitzacions als afectats. L'executiu valencià vol aturar, així, el cop que l'accident ha produït en la imatge del govern del Partit Popular, que mana al País Valencià des del 1995.

Entre les mesures adoptades, l'executiu ha anunciat que eliminarà totes les traves burocràtiques perquè familiars de morts o ferits puguin accedir amb la màxima rapidesa als ajuts econòmics. Seran els mateixos alcaldes de les localitats afectades els que facin d'intermediaris. A la trobada Francisco Camps els ha explicat que no només es preveuen ajuts econòmics sinó també suport en altres circumstàncies com la situació laboral, educativa o de benestar social.

Conforme passen els dies creix el clamor pel malestar de la línia, amb poques inversions per a la modernització, des que es va obrir l'any 1988 per connectar, travessant pel centre de la ciutat, dues antigues línies de rodalia. Una línia amb una alta sinistralitat que havia estat objecte de moltes queixes d'usuaris i treballadors i que el setembre passat ja va patir un sinistre amb 35 ferits. Ara tot indica que la baralla política, a 10 mesos de les eleccions autonòmiques, serà terrible.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut