Públic al partit del Gamper de diumenge a l'estadi Johan Cruyff (Reuters / Albert Gea)

El govern rebaixa al 30% l'aforament permès als grans camps de futbol

La normativa s'aplicarà als recintes esportius a l'exterior amb capacitat per a més de 10.000 persones

RedaccióActualitzat

El govern ha rebaixat l'aforament màxim en els recintes esportius a l'exterior que tinguin una capacitat superior a 10.000 persones que es va acordar en el Consell Interterritorial de Salut de la setmana passada. A Catalunya serà del 30% i no del 40% com van acordar les autonomies amb el Ministeri de Sanitat. És el que s'ha aprovat aquest dilluns en el marc de la comissió delegada en matèria de Covid-19.

A més de tenir la capacitat limitada al 30%, aquestes instal·lacions també hauran de fixar espais sectoritzats, amb control de fluxos d'entrada, sortida i accés als banys, amb un màxim de 3.000 persones per cada sector, amb seients preassignats i només per al públic abonat i local.

Els assistents hauran de portar mascareta en tot moment dins de la instal·lació, hauran d'estar asseguts i mantenir la distància d'un metre i mig interpersonal.

No es podrà oferir servei de restauració i s'hauran de preveure mesures de circulació per evitar aglomeracions en els encreuaments i les zones amb més afluència d'assistents.

El titular de l'activitat haurà de presentar una declaració responsable a la Generalitat i a l'ajuntament de les mesures de sectorització i de les característiques dels accessos i mobilitat.

Pel que fa els equipaments esportius a l'aire lliure amb una capacitat inferior a 10.000 assistents de públic, la normativa no canvia. L'aforament es manté en el 70% i el nombre màxim d'espectadors serà de 3.000 persones.

L'aforament en espais tancats continua al 70%

A les instal·lacions en espais tancats també es manté l'aforament al 70%, però en aquest cas amb un màxim de 1.000 persones. De tota manera, podran acollir fins a 3.000 persones si l'equipament compta amb condicions de ventilació i de qualitat de l'aire reforçades i amb les mesures de control d'aglomeracions.

Les restriccions entraran en vigor aquest dijous 12 d'agost de cara al començament de la lliga de futbol de Primera Divisió, divendres.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutCovid-19
Anar al contingut