Mario Draghi, durant la roda de premsa. (Foto: Reuters)
Mario Draghi, durant la roda de premsa. (Foto: Reuters)
Frankurt

Draghi: "No hem acabat aquí"

Draghi, que ho volgut tornar a allunyar el risc de delfació, també ha insistit que la decisió s'ha pres per "unanimitat"

RedaccióActualitzat

"No hem acabat aquí." Aquest és el titular de la roda de premsa que el president del Banc Central Europeu, l'italià Mario Draghi, ha fet per anunciar un important i esperat paquet de mesures per reactivar l'economia, un paquet que ell mateix ha definit com a "significatiu". Es referia al fet d'haver deixat els tipus d'interès al mínim històric, el 0,25%, a haver injectat la gens menyspreable xifra de 400.000 milions d'euros de liquiditat i a haver decidit penalitzar per primera vegada els bancs que dipositin diners al BCE.

"Hem pres aquesta decisió. Pensem que és un paquet significatiu. Que si ja hem acabat? La resposta és que no. No hem acabat aquí. Si cal, en el nostre mandat, no hem acabat aquí."

Draghi, que ho volgut tornar a allunyar el risc de delfació, també ha insistit que la decisió s'ha pres per "unanimitat" i ha admès que un dels recursos que podrien fer servir en un futur si fes falta és un programa de compra d'actius d'àmplia base". Una altra de les dades que ha donat: que els tipus al mínim històric duraran un temps, "possiblement més" del que ells mateixos pensaven fins ara.

Anar al contingut