Han traslladat més d'un centenar de ferits en hospitals i en total s'han atès 500 persones (Reuters/Jose Cabezas)

Dotze morts i un centenar de ferits per una estampida a un camp de futbol al Salvador

L'allau humana s'hauria originat quan un gran nombre d'aficionats ha intentat entrar a l'estadi amb els accessos ja tancats

Actualitzat

Tragèdia en un camp de futbol al Salvador. El balanç és de 12 morts, un centenar de ferits i 500 afectats. La tragèdia s'ha originat arran d'una estampida a l'estadi Cuscatlán abans del partit de Lliga entre l'Alianza i el Club Deportivo FAS.

La informació l'ha confirmat la Secretaria de Premsa del president del país, Nayib Bukele, que diu que és una tragèdia "sense precedents" i ha assegurat que "es realitzarà una investigació exhaustiva" dels fets. La mateixa font explica al seu compte de Twitter on s'hauria originat l'estampida:


No se saben encara els motius de l'allau humana que ha acabat en desgràcia, però algunes fonts apunten que un gran nombre d'aficionats haurien tombat una tanca intentant entrar a l'estadi quan ja se n'havien tancat les portes.

Segons fonts policials, les víctimes són vuit homes i quatre dones, tots ells majors d'edat.

Molts dels ferits han estat atesos a la gespa de l'estadi (EFE/Miguel Lemus)

El partit que s'havia de jugar enfrontava dos dels equips amb més aficionats del país, i era el partit de tornada dels quarts de final del torneig de Clausura 2023, la lliga regular del Salvador.

Algunes imatges mostren la cruesa del moment en què s'ha produït l'allau de persones (advertim que les imatges poden ferir la seva sensibilitat):


Els dos clubs han mostrat el seu condol a les xarxes socials amb diferents comunicats, on lamenten els fets i expressen el dolor per les víctimes i els seus familiars:

 

 

Anar al contingut