Els agents han detingut cinc persones pels incidents
Els agents han detingut cinc persones pels incidents
Barcelona

S'encaren als Mossos en una detenció frustrada amb trets a l'aire i set ferits

Els agents han fet tres trets a l'aire en veure's envoltats després que els avisessin del robatori d'una ampolla d'alcohol en un bar de Nou Barris, a Barcelona

RedaccióActualitzat

Nit d'incidents al barri de Canyelles de Barcelona. Segons la versió dels Mossos d'Esquadra, un grup nombrós de persones ha atacat els agents.

A quarts d'una de la matinada d'aquest diumenge, han estat alertats que un home estava robant una ampolla d'alcohol en un bar del barri barceloní de Canyelles, al districte de Nou Barris.

Quan han arribat al local, la persona s'ha resistit a l'acció dels agents i l'han detingut. Els Mossos ha identificat també una persona que es feia passar per agent de la Guàrdia Urbana sense ser-ho i una segona que els estava gravant.

En aquest moment, un grup d'unes setanta persones s'ha apropat fins als policies. Algunes s'han emportat l'home que tenien detingut i emmanillat. Llavors els Mossos han fet tres trets a l'aire "per evitar ser apallissats", segons la mateixa policia.

 

En la batussa posterior a aquests fets, els agents han detingut cinc persones per atemptat a l'autoritat, lesions i obstrucció de la tasca policial. Una d'aquestes ha quedat ferida i l'han traslladat al Vall d'Hebron.

Sis agents han estat ferits per contusions i lesions i també els han atès els serveis mèdics. Un d'ells ha quedat en baixa laboral.

Després de la baralla, el presumpte autor del furt al bar ha fugit i s'ha entregat a la policia a la comissaria de Nou Barris quan encara estava emmanillat.

El presumpte autor del furt al bar s'ha entregat a la policia a la comissaria de Nou Barris
El presumpte autor del furt al bar s'ha entregat a la policia a la comissaria de Nou Barris (Google Maps)

La policia està investigant els fets.


Queixes dels sindicats

Sindicats dels Mossos d'Esquadra han criticat la situació del cos. El sindicat SAPOL ha recriminat a la CUP la seva actitud davant de la policia, citant directament Dolors Sabater, que presideix la comissió sobre el model policial al Parlament.

El sindicat també qüestiona l'augment de plantilla policial si no s'assegura la seva integritat. 

El sindicat USPAC ha demanat "accions contundents contra aquells que agredeixen als servidors pùblics". Diuen que cal recuperar el principi d'autoritat.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut