Aragonès i Sánchez parlant
Aragonès i Sánchez es van reunir per últim cop el 6 de maig de 2022 (Europa Press)

Aragonès i Sánchez es reuniran el 21 de desembre al Palau de la Generalitat

La millora del sistema de finançament, el traspàs de Rodalies o l'amnistia són algunes de les qüestions que estaran damunt la taula

Ja hi ha data per a la pròxima reunió del president de la Generalitat i el president espanyol: serà el 21 de desembre al Palau de la Generalitat.

Serà la primera trobada de Pedro Sánchez i Pere Aragonès després de la investidura del socialista i també la primera que celebra amb un president autonòmic, com han confirmat les dues fonts.

Sobre la taula, hi ha el desplegament de compromisos acordats amb ERC per cedir els seus vots a Sánchez: la millora del sistema de finançament, el traspàs de Rodalies o l'aplicació de l'amnistia.

Aragonès i Sánchez van parlar per tancar l'acord d'investidura, però públicament no coincideixen en un acte oficial des de principis d'any, en la cimera francoespanyola que va tenir lloc a Barcelona.

L'última reunió entre els dos presidents va tenir lloc a La Moncloa, fa pràcticament setze mesos. En aquell moment, a l'agenda hi havia com a prioritats el cas Pegasus d'espionatge a independentistes catalans i la taula de diàleg.
 

"Una reunió de treball"

La setmana passada, en l'entrevista a TV3 i Catalunya Ràdio, Aragonès va anunciar una reunió de treball en les pròximes setmanes amb el president espanyol "per anar per feina". "Haurem de parlar molt amb Pedro Sánchez aquesta legislatura", va afirmar.

"Ha de ser una reunió de treball. Ja ens hem vist vegades, crec que ja ens coneixem. Hi ha uns acords fixats i aquests acords s'han de desenvolupar", va afegir.

Fonts de la Generalitat han subratllat que es tracta d'una reunió institucional que volen que sigui de treball.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPere Aragonès
Anar al contingut