Rubí

Amazon tindrà un nou centre logístic a Rubí i contractarà 300 treballadors

Segons ha pogut saber TV3, farà entregues ràpides a tota la zona del Vallès en el que serà el seu vuitè centre a Catalunya

Iván GutiérrezActualitzat

Nova inversió d'Amazon a Catalunya. La companyia nord-americana augmenta la seva capil·laritat al territori i s'instal·larà a partir del mes de setembre en un nou centre logístic a Rubí.

Segons ha pogut saber TV3, ho farà en una parcel·la d'uns 25.000 m2, on s'està construint un centre de 10.000 metres quadrats, molt semblant al que ja té la companyia a la Zona Franca. 

Amazon estarà en règim de lloguer en una nau propietat de l'operadora Segro, que ha contractat Cafisa per a la seva construcció.

 

La nau de Rubí on s'instal·larà Amazon es dedicarà íntegrament als enviaments ràpids 

 

Entregues en menys de dues hores

L'objectiu d'aquest nou centre és entregar més ràpidament els paquets a les rodalies de Barcelona, en la tipologia de paquets "Prime Now", els que es lliuren en menys de dues hores.

Ara mateix, això és possible a moltes parts de Barcelona, però no a la zona del Vallès. I és que el centre de Martorelles, també propietat de Segro, només té 8.000 metres quadrats destinats a aquests enviaments ràpids.

En canvi, aquest nou centre de Rubí s'ocuparà íntegrament a aquesta activitat, igual que fa el de la Zona Franca.

 

 

 

Any de molta activitat al sector logístic

El mercat logístic a Catalunya va tancar 2019 amb un alt nivell de contractació (594.172), segons dades de la consultora Savills Aguirre Newman. És un 10,7% menys a causa de la falta d'espai logístic per l'alta demanda.

De fet, això està provocant que molts fons estiguin comprant sol logístic i construint naus a risc, és a dir, sense cap arrendatari. Segons el responsable de logística d'Immobiliària Forcadell, Gerard Plana, això demostra "la confiança total en la bona salut del sector".

 

 

Tot i que aquesta confiança també comporta riscos, que de moment, assumeixen els fons d'inversió amb la seva butxaca ja que no és com a la crisi del 2007 quan el finançament bancari va jugar un paper clau.

Algunes de les operacions més destacades de l'any han estat les de de Decathlon i Lidl a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) de la Zona Franca, avançades per TV3, o també la contractació de 25.000 metres quadrats per part d'Alliance Healthcare a Viladecans.

 

Paquets d'Amazon en el centre logístic que el gegant del comerç electrònic té al Prat

 

Menys treballadors que a una indústria

L'auge de la logística també provoca un debat sobre el seu impacte i valor afegit. I és que on abans hi havia indústries, ara hi ha magatzems i centres logístics, que generen molts menys llocs de feina.

Un fet que assumeix el president de PIMEC Logística, Ignasi Sayol:

"Hi ha llocs de feina que es creen però no es veuen, i que tenen molt valor afegit i qualificació"

Llocs de feina, en tot cas, que també ajuden a revitalitzar polígons infrautilitzats

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut