Dissabte 30 de març, a les 18.00, a Catalunya Música

Catalunya Música transmet en directe l'òpera "La valquíria" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 30 de març, a les 17.00, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de "La valquíria", de Richard Wagner, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Christine Goerke, Eva-Maria Westbroek i Jamie Barton, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Philippe Jordan. És una de les òperes programades dins de la temporada del Metropolitan de Nova York. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

El Metropolitan de Nova York torna a programar la Tetralogia de Richard Wagner amb la impressionant i sorprenent producció del director d'escena Robert Lepage i la seva companyia Ex Machina, que combina disseny i tecnologies modernes, i que es va poder veure per primera vegada al Met les temporades 2010-2011 i 2011-2012. Catalunya Música transmetrà en directe totes les òperes de la Tetralogia des del teatre nord-americà i la segona transmissió serà el dissabte 30 de març, quan oferirà en directe l'òpera "La valquíria" amb una selecció de les millors veus wagnerianes del moment: la soprano Christine Goerke que farà el seu debut al Met en el paper de Brünnhilde, el baix-baríton Greer Grimsley que interpretarà el paper de Wotan i Jamie Barton que serà Fricka.

Estrenada el 26 de juny del 1870 al Teatre Reial de Munic, "La valquíria" és la segona part de "L'anell del Nibelung" i narra els orígens i el naixement de Siegfried i l'enfrontament de Brünnhilde, la valquíria més estimada, amb el seu pare, el déu Wotan. En aquesta òpera, doncs, es revelen els orígens de Siegfried, un heroi alliberat de les servituds gregàries del poder i de l'or.

Les següents transmissions que Catalunya Música oferirà de les òperes de la Tetralogia des del Met seran "Siegfried", el dissabte 13 d'abril a dos quarts de sis de la tarda, i "El capvespre dels déus", el dissabte 27 d'abril a les cinc de la tarda.

La transmissió en directe de "La valquíria" estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut