Imatge d'arxiu de la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde.
Imatge d'arxiu de la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde.
Berlín

L'FMI es planteja frenar els fons per ajudar Grècia, segons "Der Spiegel"

Segons informa "Der Spiegel", l'organisme dirigit per Christine Lagarde es podria estar plantejant detenir la seva participació en un suport més gran a Grècia, perquè considera que Atenes no estarà en disposició de complir els compromisos adquirits.

RedaccióActualitzat
El Fons Monetari Internacional (FMI) ha advertit a la Unió Europea que la seva paciència amb Grècia arriba a la fi i que no està disposat a aportar fons addicionals per ajudar el país hel·lè, cosa que podria suposar la seva fallida el mes de setembre, segons informa el rotatiu alemany "Der Spiegel".

En concret, l'organisme dirigit per Christine Lagarde es podria estar plantejant detenir la seva participació en un suport més gran a Grècia, perquè considera que Atenes no estarà en disposició de complir els compromisos adquirits, entre els quals hi ha rebaixar al 12% del seu producte interior brut (PIB) el seu nivell d'endeutament fins al 2020.

Així es desprèn de les avaluacions que actualment fa la "troica", integrada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i l'FMI, sobre la situació de Grècia.

"La paciència de l'FMI amb Grècia arriba a la fi", assegura la publicació alemanya, que indica que atorgar a Grècia un termini més llarg per respondre als seus objectius implicaria, segons la "troica", un suport addicional de fins a uns 50.000 milions d'euros i "molts governs de la zona euro ja no estan disposats a assumir noves càrregues".

El setmanari assenyala que el risc de retirada de Grècia està ara en mans dels països de control de la zona euro, i alhora afegeix que els governs volen esperar al començament del nou fons permanent de rescat per limitar el risc de contagi a altres països.
Anar al contingut