Barcelona

Barcelona farà pisos amb mòduls prefabricats per a ús social en solars buits

El projecte "A prop" permet escurçar els terminis de construcció i ampliar el parc públic de lloguer social en espais disponibles a tots els districes

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona construirà pisos de lloguer social amb una nova metodologia per accelerar els tràmits. Seran habitatges prefabricats, que després es traslladarien per muntar-los als solars buits. Així s'escurçarien els terminis de construcció, de manera que, en comptes de 4 o 5 anys, en només 9 mesos estarien disponibles, ha anunciat aquest dilluns la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.

"Serveix per accelerar i ampliar el parc públic i sobretot per poder tenir allotjament de lloguer social accessible i majoritàriament destinat al conjunt del registre de sol·licitants de lloguer a la ciutat de Barcelona."

El consistori no ha donat les dades d'on aniran les noves promocions, que es farien en solars buits sense ús i sense destinació definida. Ortíz ha destacat que la intenció és que aquest tipus de construcció s'utilitzi en espais disponibles a tots els districtes, i no construir barris o zones basats en aquesta metodologia, que s'utilitza des de fa anys a ciutats com Copenhaguen i Londres, i a la majoria de les del Japó i els Estats Units.

 

 

El projecte s'ha anomenat A prop i hi col·labora l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (Itec). El seu director general, Francisco Diéguez, ha explicat que es pot construir qualsevol tipus d'edifici amb aquesta metodologia, que només canvia la manera de construir, però no minven ni la capacitat ni la qualitat.

 

 

Aquesta prova pilot, que començarà a finals d'aquest any, complementa el Pla d'Habitatge de l'Ajuntament, que treballa al 120% en la construcció d'habitatge. Ortíz ha assenyalat que aquest sistema permet fer construccions provisionals, que no desentonaran amb l'entorn.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut