Xavier Miserachs a "El perdut"
Xavier Miserachs a "El perdut"
Dijous, 01.20, al 33

"El perdut", "La pel·lícula"

DIJOUS, 01.20, AL 33 "El perdut" és la nova proposta del 33 a la nit. El film gira al voltant d'un home que, desesperat, decideix endinsar-se en el bosc per desaparèixer per sempre, lluny de tot, dels altres homes i de la civilització, i de com això el servirà per retrobar-se amb ell mateix.

Després de diversos treballs cinematogràfics documentals estrenats a festivals europeus, l'any 2016 Christophe Farnarier es va posar de nou rere les càmeres per dur a terme el seu primer llargmetratge de ficció, "El perdut", a la gran pantalla. La pel·lícula és la història d'un home que vol morir i que es perd a la muntanya per posar fi a tot. Allà, a través d'un viatge iniciàtic i ancestral amb la natura, trobarà la vida. També és la història d'un home que s'aixeca i es reconstrueix, lluny de tot, dels altres homes i de la civilització. Inspirada en la història real d'un jove andalús que es va amagar 14 anys dins el bosc, el film s'acosta també a "Walden" i a l'experiència del filòsof Henry D. Thoreau de viure amb el mínim necessari i en absoluta harmonia amb el món natural.

Farnarier explica:

Quan la productora DDM Visual em va plantejar aquesta proposta, feia temps que a mi el seduïa una història similar. Vaig dir que sí de seguida en veure que les dues idees plantejaven l'experiència voluntària d'una ruptura radical amb la societat i la civilització, la immersió en un entorn natural, el desig de viure amb el mínim necessari així com sentir-se feliç en harmonia amb els altres éssers vius; aquests són els elements de fons d''El perdut'".

El llargmetratge és una ficció profundament ancorada en la realitat: una història universal, la d'un home que decideix enfrontar-se amb la naturalesa i reconstruir una vida lluny de tot i de tothom i, malgrat tenir poques coses, el seu protagonista, en Martí, se sent feliç. És precisament això i el fet que està en contacte amb la natura el que fa que torni a recuperar la seva identitat com a ésser humà.

Xavier Miserachs, l'actor que fa de Martí, és un actor no professional, però sí una home molt proper al personatge, ideal per viure amb llibertat una experiència de la realitat, evitant psicologismes, interpretacions, buscant la veritat. Com exposa Farnarier, "tot rau en la seva presència, la seva mirada, els seus gestos. La narració és mínima i cedeix protagonisme a les sensacions, les atmosferes, la poesia".

La filmació es va fer amb una càmera amb total llibertat i sempre amb llum natural i so directe. El director conclou: "A través de l'aventura vital d'aquest home, sol, al mig dels boscos i les muntanyes del Pirineu català, va apareixent l'odissea de la humanitat, una filosofia del món, un cant d'amor a l'ésser humà". És una producció de DDM Visual, Les films du Present i Pantalla Partida, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Sinopsi:
El febrer de 1994, a la comarca del Ripollès (Girona), un home desapareix sense cap motiu. Martí és un home normal, no és cap boig ni un mort de gana. Un dia de forta crisi emocional s'endinsa al bosc i es perd. Du una escopeta de caça per posar fi a la seva vida. Però els seus plans es torcen. Martí comença una vida de supervivència a la muntanya. El llargmetratge segueix al llarg d'un any la vida d'aquest home que sent la necessitat de viure com un animal al bosc, sense cap contacte amb els humans, per recuperar de mica en mica la necessitat de retrobar-se amb la seva família.  

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Christophe Farnarier
Guió: Pablo Remón i Daniel Remón
Producció executiva: Mario Madueño, David Pérez i Laurent Versini
Actor: Adrià Miserachs

 

Anar al contingut