"El darrer senyor dels Balcans" narra la caiguda de l'Imperi Turc
"El darrer senyor dels Balcans" narra la caiguda de l'Imperi Turc
Divendres, a les 22.35, al 33

"El darrer senyor dels Balcans", a "Grans històries europees"

La pel·lícula narra la caiguda de l'Imperi Turc, l'esclat de les guerres balcàniques i el desenvolupament a la zona de la Primera Guerra Mundial

Aquest divendres, a les 22.35, "El darrer senyor dels Balcans" narra la història d'una saga familiar el protagonista de la qual és en Zülfikâr, descendent d'una antiga família de Beis Turca. Ambientada a la regió dels llacs, a la frontera entre Grècia, Macedònia i Albània, la pel·lícula narra la caiguda de l'Imperi Turc, l'esclat de les guerres balcàniques i el desenvolupament a la zona de la Primera Guerra Mundial. Partint  de l'any 1892 per abastar fins al 1935, la trama ens mostra com el vendaval de la història va canviar les fronteres i la vida quotidiana de tanta gent. El film, coproduït per TV3, té Candela Fernández i Eva de Luis entre els seus protagonistes i en destaca la banda sonora, obra del músic grec Mikis Theodorakis.

"El darrer senyor dels Balcans"

Producció: Televisió de Catalunya, In Vitro Films, Malvarrosa Media, Arte France, F Productions, Act Production, Sofilm-Walewska, Orian Group amb la participació de Grup Radiotelevisió Valenciana, France 2, TV5, ERT, Centre National de la Cinématographie i Programa Media Plus de la Comunitat Europea.

Direcció: Michel Favart

Guió: Michel Leviant amb la col·laboració de Pascal Bensoussan

Directora de fotografia: Svetlana Ganeva-Kouleva

Música: Mikis Theodorakis

Intèrprets: Arnaud Binard (Zülfikâr), Mélisandre Meertens (Esma), Michaël Coen (Suleyman), Mathieu Delarive (Rasit), Marilita Lambropolou (Pembé), Candela Fernández (Myriam), Eva de Luis (Vera), Eleni Filini (Nadiré), Mónica Román (Remziye), Vangelis Rokkos (Hikmet), Marios Iordanou (Dimitri), Stratos Tzortzoglou (Takis), Necit Khaya (Ignasi Vidal) i Xavier Lite (Dusan).

Anar al contingut