Croque-madame i croque-monsieur
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
8 llesques pa atapeït
600 g de lacón fumat
4 cullerades de mantega
800 g comté
un grapat de créixens
pebre negre
nou moscada
farina
mantega
nata
llet
nou moscada
un polsim de sal
un polsim de pebre blanc
1 ou
PREPARACIÓ
Posem una paella al foc amb mitja cullerada de mantega i quan s'hagi desfet hi marquem el pa per una banda i per l'altra fins que ens quedi ros.
Fem la beixamel: posem la mantega i la farina en un pot i ho torrem per fer el "roux". Posem en un pot la llet, la nata i sal i quan arrenqui el bull, ho retirem. Quan el "roux" està fet, hi tirem la llet i ho remenem sense parar. Quan comença a espessir-se, l'apartem del foc sense parar de remenar-ho i ho passem a un altre recipient que sigui fred.
A aquesta beixamel, hi afegim formatge comté ratllat molt fi.
Posem mantega en una safata. Hi posem la meitat de la beixamel (al fons). Sobre la beixamel, hi posem la llesca de pa; a sobre, el lacón, el comté ratllat, una altra llesca, i més beixamel, la resta del comté ratllat i nou moscada i pebre per sobre. Per fer la croque-madame, abans de posar el formatge ratllat i la nou moscada, hi trenquem un ou al damunt.
Ho posem tot al forn a gratinar 7 minuts.
Un cop gratinat, el deixem refredar una mica fins que el formatge s'hagi gratinat. Hi afegim un grapat de créixens i ja ho podem servir.