Croque-madame i croque-monsieur

INGREDIENTS

  • 8 llesques pa atapeït

    600 g de lacón fumat

    4 cullerades de mantega

    800 g comté

    un grapat de créixens

    pebre negre

    nou moscada

    farina

    mantega

    nata

    llet

    nou moscada

    un polsim de sal

    un polsim de pebre blanc

    1 ou

PREPARACIÓ

Posem una paella al foc amb mitja cullerada de mantega i quan s'hagi desfet hi marquem el pa per una banda i per l'altra fins que ens quedi ros.

Fem la beixamel: posem la mantega i la farina en un pot i ho torrem per fer el "roux". Posem en un pot la llet, la nata i sal i quan arrenqui el bull, ho retirem. Quan el "roux" està fet, hi tirem la llet i ho remenem sense parar. Quan comença a espessir-se, l'apartem del foc sense parar de remenar-ho i ho passem a un altre recipient que sigui fred.

A aquesta beixamel, hi afegim formatge comté ratllat molt fi.

Posem mantega en una safata. Hi posem la meitat de la beixamel  (al fons). Sobre la beixamel, hi posem la llesca de pa; a sobre, el lacón, el comté ratllat, una altra llesca, i més beixamel, la resta del comté ratllat i nou moscada i pebre per sobre. Per fer la croque-madame, abans de posar el formatge ratllat i la nou moscada, hi trenquem un ou al damunt.

Ho posem tot al forn a gratinar 7 minuts.

Un cop gratinat, el deixem refredar una mica fins que el formatge s'hagi gratinat. Hi afegim un grapat de créixens i ja ho podem servir.

Anar al contingut