Granola amb panses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita dessecada, com els nabius, les panses o les orellanes, en no tenir aigua aporta concentracions elevades de nutrients, especialment de fibra i de sucresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    100 g civada 

    75 g de barreja de llavors crues (lli, pipes, pipes de carbassa, xia...)  

    70 g mill bullit  

    50 g flocs de coco  

    50 g de panses 

    30 g sucre de panela  

    20 g de cacauets crus pelats  

    2 cullerades soperes de mel  

    1 iogurt grec tipus Pastoret  

    1 cullerada de formatge fresc  

    1 llima  

    1 grapat de nabius  

    1 mandarina  

    Cúrcuma  

    Sal grisa fina  

    Menta 

     

     

PREPARACIÓ

  1. Bullim el mill. Prèviament el posem en remull 1 hora i el bullim en tan sols 10 minuts. 
  2. L'escorrem, l'eixuguem amb un drap, el posem en una safata de forn i l'enfornem a 160º durant 10 minuts. 
  3. Desenfornem el mill i el deixem refredar. 
  4. Posem en un bol 100 g de flocs de civada, 20 g de cacauets crus pelats, 75 g de llavors crues, 30 g de sucre panela, 50 g de panses, 2 cullerades soperes de mel i una mica de sal grisa. Ho integrem. 
  5. Aboquem al bol el mill ja fornejat. Ho integrem. 
  6. Posem aquesta barreja en una safata al forn a sobre d'un paper sulfurat. Ho coem a 160º durant 15 minuts remenant de tant en tant. 
  7. Traiem la safata del forn i hi incorporem 50 g de flocs de coco. Ho remenem. 
  8. Tornem la safata al forn i a la mateixa temperatura (160º) ho coem 5 minuts més. 
  9. Traiem la safata del forn i hi afegim una mica de cúrcuma. Ho remenem i deixem que es refredi una mica. 
  10. En un bol posem un iogurt grec i 1 cullerada de formatge fresc. Ho  remenem. 
  11. Hi afegim la ratlladura d'una llima i el seu suc. Ho integrem. 
  12. Fem unes supremes de mandarina i les reservem. 
  13. I ja ho podem servir. Posem en un bol la base de iogurt i formatge i una part dels cereals (la resta els podem reservar en un pot tancat hermèticament). Hi afegim uns nabius i les supremes de mandarina. Ho rematen amb unes fulletes de menta i un filet de mel. I ja tenim un berenar o esmorzar perfecte!!! 

 

Anar al contingut