Arròs melós de musclos

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut en iode i ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme. Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g arròs bomba

    1,2 l brou de bacallà i musclos

    1 kg musclos amb closca

    200 g ceba rossa

    4 tripes de bacallà

    1 tomàquet de penjar

    1 gra d'all

    1 fulla de llorer

    Fonoll marí

    Vi ranci

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla, preferentment amb tapa transparent, 1 kg de musclos nets (sense barba), 1 gra d'all pelat i 1 fulla de llorer. Encenem el foc i ho tapem.
  2. A mesura que es vagin obrint els musclos, els retirem i els reservem.
  3. Quan ja no cremin, els traiem de les closques. Aprofitem el suc per submergir-los-hi i que no se'ns assequin. Hi posem també un raig d'oli OVE.
  4. Posem a escalfar 1,2 l de brou de bacallà amb musclos.
  5. Tallem a mida de macedònia 4 tripes del brou cuites. En el nostre cas, aquestes són les tripes que hem fet servir per fer el brou. Ja estan cuites. També podríem fer servir morro o un altre tall de bacallà cuit.
  6. En una cassola ampla i baixa hi tirem 200 g de ceba rossa i l'escalfem amb 1 raig d'oli.
  7. Quan la ceba s'enganxi a la cassola hi afegim 1 raig de vi ranci per aixecar els sucres.  
  8. A la mateixa cassola on hi ha la ceba, ratllem 1 tomàquet de penjar. L'integrem amb la ceba. Un cop hagi canviat de color, hi tirem 400 g d'arròs bomba.
  9. Deixem que l'arròs es perli a la paella seca. Hi posem una mica de pebre negre i un polsim de sal. 
     
  10. Quan l'arròs hagi canviat de color, afegim a la cassola les tripes tallades i 1,2 l de brou de bacallà i musclos molt calent.
  11. Distribuïm el brou calent a la cassola i ho coem 14 minuts, remenant de tant en tant.
  12. Quan falti ben poc per acabar la cocció, hi tirem els musclos.
  13. Passat aquest temps, apaguem el foc i tapem la cassola.
  14. Aprofitem per picar unes branques de fonoll marí i les posem al damunt.
  15. Ja ho podem servir.
Anar al contingut