Mandonguilles de búrgul

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Barrejar llegums i cereals, com és el cas de la recepta amb llenties i blat, és una bona idea per obtenir proteïnes de bona qualitat, ja que tots dos ingredients són deficitaris en alguns aminoàcids que l'altre ingredient aporta i, per tant, es completenAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    300 g de bulgur cuit

    200 g de llenties caviar cuites

    40 g de crema de formatge

    30 g de formatge de Maó curat

    3 ous

    3 cogombres

    2 fulles d'enciam

     

    2 fulles de col

    1 fonoll

    1 ceba tendra

    1 cullerada de ras-alhanut

    Farina

    Pa ratllat

    Farina d'ametlla

     

    Oli de confitar

    Alfàbrega

    Julivert

    Farigola llimonera

    Gingebre

    Oli OVE

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

  1. Separem en un bol 2 rovells de 2 clares. Guardem les clares per a una altra recepta i ens quedem amb els rovells.
  2. Batem els2 rovells.
  3. Afegim al bol 300 g de bulgur cuit.
  4. Hi afegim 40 g de crema de formatge.
  5. Ratllem 30 g de Maó curat.
  6. Ho barregem tot.
  7. Fiquem aquesta pasta a la nevera i l'hi deixem refredar uns 30 min.
  8. Tallem a juliana 2 fulles d'enciam, 2 fulles de col, 1 bulb de fonoll, 1 ceba tendra i un cogombre (o tres cogombres petits). Ho fiquem tot en un bol.
  9. Piquem unes quantes fulles d'alfàbrega i unes quantes de julivert les afegim al bol.
  10. Hi afegim 200 g de llenties de caviar cuites, ho salpebrem i hi tirem un rajolí d'oli OVE. Ho reservem tot plegat.
  11. Posem un ou al got de la batedora, 1 cullerada de ras-elhanut, 1 culleradeta de mostassa de Dijon i hi ratllem un tros de gingebre fresc.
  12. Hi afegim el suc de mitja llimona, sal i pebre.
  13. Hi tirem oli OVE de manera que hi sobrepassi els ingredients tres dits.
  14. Ho emulsionem tot plegat amb la batedora.
  15. Posem tres cullerades grosses de la maionesa a sobre de l'amanida de llenties.
  16. Guardem la maionesa que ha sobrat a la nevera.
  17. Escalfem oli de confitar en una paella.
  18. Traiem la pasta de mandonguilles de la nevera.
  19. Donem forma a les mandonguilles. Ens anem mullant les mans perquè no se'ns enganxi la pasta.
  20. Preparem el kit d'arrebossar amb un plat amb paper absorbent, un altre amb farina, un amb una mescla de tant per tant de pa ratllat i farina d'ametlla.
  21. En un últim plat, hi batem un ou.
  22. Arrebossem les mandonguilles: primer amb la farina, després amb l'ou batut i, finalment, amb la barreja de pa ratllat i farina d'ametlla.
  23. Fregim les mandonguilles ambl'oliben calent.
  24. A mesura que les tinguem fetes, les deixem una estona a sobre del plat de paper absorbent.
  25. Escalfem el pa de pita en una planxa.
  26. Omplim el pa de pita amb una mica d'amanida de llenties, tres mandonguilles i una mica de maionesa per sobre.
Anar al contingut