Arròs amb conill

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els arrossos amb verdures i carn poden ser plats complets i equilibratsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

  • 1 conill
  • 1.150ml brou de porc desgreixat
  • 340g arròs Marisma
  • 250g carxofes
  • 125g mongeta tendra
  • 18 minisalsitxes
  • 1 grapat de tirabecs
  • Cabeça d'alls
  • Llorer
  • Cibulet
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Posem una cassola al foc amb oli OVE.
  2. Partim una cabeça d'alls pel mig i la refreguem per la cassola. Hi afegim una fulla de llorer.
  3. Salpebrem el conill, que hem tallat a mida mossegada.
  4. Posem el conill a la cassola i l'enrossim per tots els costats.
  5. Mentrestant, escalfem 1.150 ml de brou de porc desgreixat.
  6. Quan el conill està mig enrossit, afegim 18 minisalsitxes a la cassola.
  7. Preparem les verdures. Tallem 125 g de mongeta tendra neta sense les puntes a mida mossegada. Agafem 250 g de carxofes, les pelem i tallem els cors en 4 o 6 trossos traient-ne el borrissol.
  8. Quan el conill i les salsitxes estan enrossits,afegim les mongetes i les carxofes a la cassola. Ho aboquem un raig de vi ranci per aixecar sucres i posem el foc alt fins què s'evapori l'alcohol.
  9. Netegem i traiem el fil lateral d'un grapat de tirabecs i els afegim a la cassola.  
  10. Un cop evaporat l'alcohol, afegim uns brins de safrà a la cassola i 400 g d'arròs Marisma. Perlem l'arròs.
  11. Hi afegim sal i pebre negre. Remenem i aboquem el brou calent a la cassola. Coem amb la cassola mig tapada i fent xup-xup durant 12 minuts. Anem afegint una mica d'aigua si veiem que l'arròs està quedant massa sec.
  12. Passats els 12 minuts, tanquem el foc i deixem reposar l'arròs un parell de minuts destapat afegint-hi un raig d'oli OVE. Aprofitem per picar una mica de cibulet.
  13. Emplatem l'arròs amb conill posant al damunt una mica de cibulet picat.
Anar al contingut