Arròs melós amb marisc

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cloïsses són molt riques en ferro i proteïnes de bona qualitat, tenen poc greix i són molt lleugeresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g espines de peix de roca 

    320 g arròs rodó de Pals 

    200 g cloïsses  

    200 g ceba rossa  

    2 l aigua 

    16 gambes vermelles 

    8 galeres 

    3 calamars de potera 

    3 tomacons 

    2 cebes de Figueres 

    1 porro 

    1 ou 

    All  

    Brandi 

    Oli OVE 

    Polpa de nyora 

    Safrà 

    Vi ranci 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Torrem al forn 1 porro a bresa, 2 cebes de Figueres, 6 grans d'all amb pell, les closques de 16 gambes, 8 galeres i 400 g d'espines de peix de roca. Ho tindrem 20 minuts a 180º. Els caps de les gambes els farem servir per fer un allioli. 
  2. Ho aboquem tot en una olla amb un raig de brandi. Ho flamegem. 
  3. Després ho cobrim amb 2 litres d'aigua i ho courem 30 minuts a foc mitjà. Després ho deixarem reposar 2 hores i ho colarem. 
  4. Posem en un pot petit els caps de les gambes, que haurem aixafat en un morter. Els cobrim d'oli d'oliva. Ho infusionem 10 minuts a foc fluix. Ho deixem refredar i ho colem. 
  5. En una cassola hi marquem 3 calamars de potera a rodelles amb oli d'oliva. Després els reservem. Allà mateix hi fem ballar 2 grans d'all aixafats. 
  6. Hi afegim 200  g de ceba enrossida. Hi ratllem 3 tomacons. Ho integrem i hi afegim mitja cullerada de polpa de nyora. 
  7. Hi afegim brins de safrà i un raig de vi ranci per aixecar els sucres. 
  8. A la cassola ara hi aboquem els calamars marcats i 320 g d'arròs. Ho perlem durant dos minuts. 
  9. Hi aboquem 1,2 litres de fumet calent que hem fet abans. Ho deixarem coure 15 minuts a foc mitjà. Reservarem una mica de fumet per si quedés sec, afegir-n'hi. Quan fa 8 minuts que cou, hi afegim 200 g de cloïsses purgades. 
  10. En un got batedor, hi posem 2 grans d'all escalivats, 1 ou, brins de safrà i part de l'oli dels caps de gamba. Ho emulsionem fins a la textura que volem. 
  11. Un cop passat el temps, apaguem foc i afegim els cossos de les gambes sobre l'arròs. Ho tapem i deixem reposar 3 minuts. 
  12. Emplatem l'arròs amb uns punts de l'allioli que hem fet amb els caps de gamba. 
Anar al contingut