Arròs melós de bacallà i mongetes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut gras i amb proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g arròs Bahia 

    1,4 l brou de bacallà 

    250 g bacallà esqueixat 

    250 g mongeta perona 

    200 g ceba rossa 

    6 tripes de bacallà 

    2 tomàquets de penjar  

    Vi ranci 

    Julivert 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar 1,4 l de brou de bacallà fet amb caps, espines, pell de bacallà, 1 porro, pastanagues i 1 manat de julivert. 
  2. Tallem a brunesa 6 tripes de bacallà. Les afegim a una cassola amb un raig d'oli OVE calent.  
  3. Afegim a la cassola 200 g de ceba rossa. 
  4. Hi posem 1 raig de vi ranci. 
  5. Ratllem dins la cassola 2 tomàquets de penjar. 
  6. Pesem 400 g d'arròs Bahia i l'afegim a la cassola junt amb una mica de pebre negre i sal. Perlem l'arròs. 
  7. Incorporem a la cassola l'1'4 l de brou de bacallà ja calent i el coem 10 minuts. 
  8. Tallem ben primes 250 g de mongeta perona que afegirem a l'arròs. Les deixem coure 4 minuts. 
  9. Esqueixem 250 g de bacallà hidratat i, un cop tanquem el foc, el distribuïm sobre l'arròs, tapem la cassola i el deixem reposar 2 minuts. 
  10. Hi afegim julivert. 
Anar al contingut