Gastronomia

El restaurant El Llagut, de Tarragona, a "Cuines"

El xef del restaurant ens proposa recuperar receptes apreses de primera mà dels antics pescadors, però amb presentacions actualitzades. Tastarem uns cargols de punxa a la llauna, un arròs a la masqueta o un romesco de pop roquer.

Tarragona i el tarragonès seran protagonistes durant tota la setmana al "Cuines", el programa de cuina de les sobretaules de TV3.

Per començar, quatre plats representatius de la zona, de la mà de Ramon Martí, del restaurant El Llagut, taverna marinera. Aquest restaurant proposa una cuina de proximitat que recupera receptes apreses de primera mà dels antics pescadors. Això sí, val a dir que amb presentacions actualitzades.

Dilluns tastarem uns cargols a la llauna amb oli de farigola i julivert, però en lloc de cargols de terra, cargols de punxa de la llotja de Tarragona. Dimarts, aprendrem a fer el seu arròs a la masqueta amb safrà, carbassó i cloïsses. Dimecres ens ensenyarà el romesco de pop roquer amb cigrons. I dijous un granissat de codony que segons el congelador que tinguem, o de si tenim sorbetera, podem transformar en sorbet de codony.

I sense moure'ns de les terres tarragonines, des d'Altafulla ens arriba la M. Adela Mateu, mestressa de casa que ens farà unes originals pomes farcides gratinades amb salsa beixamel. Serà la nostra proposta per la "Cuina de casa" dels divendres, com sempre amb productes ecològics.
Anar al contingut