Vendrell (ERC) afirma que cal marcar "perfil propi" dins el tripartit

El número 3 d'ERC, Xavier Vendrell, creu que cal marcar "perfil propi" dins el govern de la Generalitat, tal com ahir apuntava el conseller de Governació, Joan Puigcercós. Vendrell ho ha dit al programa "L'Oracle" de Catalunya Ràdio.

“Creiem que des del govern podem tirar endavant una sèrie de projectes de construcció d’espais de sobirania. I això és el que crec que hem fet poc aquests sis darrers mesos”, ha afirmat el vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral d’ERC, convençut que s’ha “perdut perfil propi” i que cal recuperar-lo. Xavier Vendrell creu que durant aquest mig any “s’ha anat amb por” i afirma que aquest fet ha provocat un debat intern a Esquerra, que en qualsevol cas, ha de servir per “enfortir-nos i continuar creixent”.
Per Vendrell, la davallada d’ERC va arribar la legislatura passada, quan no va saber marcar perfil propi. “Fins al 18 de febrer ERC va estar creixent. ERC va cometre un error i vam estar dos mesos per decidir què fèiem amb aquell Estatut. Allò ens va fer perdre el nord i allà vam perdre bous i esquelles. Jo crec que vam patir, i també ho dic, una certa síndrome d’Estocolm pensant que el Zapatero era un demòcrata federalista i no sé quantes coses més. Algú de casa meva s’ho va pensar. Ens vam equivocar amb això i aquí sí que vam perdre. Però no pel fet d’estar en el tripartit sinó en el moment que vam perdre perfil propi dins el tripartit” (*), ha afirmat el número tres d’Esquerra.
Preguntat per si la fortalesa de la formació s’aconsegueix fent que Puigcercós surti del govern, Vendrell ha respost amb un contundent: “No necessàriament”. Segons ell, la “fortalesa” d’Esquerra s’incrementa quan el govern en què participa ERC “desobeeix un decret o aconsegueix que hi hagi un decret català que parli d’immersió, quan no n’hi havia cap, i més encara, que parli d’immersió en secundària, que no s’havia plantejat mai”. “Tot això s’ha aconseguit perquè ERC és al govern i això és el que fa que el nostre electorat més nacionalista entengui que val la pena que hi siguem”, ha puntualitzat.
Anar al contingut