Una escola pública, nous mètodes educatius i un comiat, a "Néixer per néixer", que s'estrena a "El documental"

Dijous 9 de maig, a les 23.15, "El documental", al 33, estrenarà "Néixer per néixer". El comiat dels alumnes de la primera promoció de l'escola pública Congrés-Indians de Barcelona, un centre que tot just celebra els seus primers nou anys d'existència.

L'any 2010, un grup de nens i nenes de P3 va inaugurar l'Escola Congrés-Indians. Ara, ja com preadolescents, s'acomiaden de l'escola que estimen i que els ha acompanyat, tant en la llum com en l'ombra. 

Amb l'estil propi del cinema observacional, el documental "Néixer per néixer" segueix el viatge de final de curs de la primera classe graduada de l'escola pública Congrés-Indians del barri de la Sagrera de Barcelona. El documental se centra en el procés de preparació i realització d'aquest viatge i posa en primer pla la filosofia d'ensenyament de l'escola. Un viatge de comiat de la infància i una alenada d'aire fresc, que convida a creure en el futur, el diàleg, la pausa i l'observació, seran el camí a seguir per comprendre'ns els uns als altres. 

Fitxa tècnica 

 

Direcció, guió i realització: Pablo García Pérez de Lara 
Producció: Jerónimo Pellicer Hummelsheim 
Producció executiva 3Cat: Jordi Ambròs Hortensi 
Producció delegada 3Cat: Daniel Barea Delgado 
Director de fotografia i muntatge: Pablo García Pérez de Lara 
Directora de producció: Carla Sospedra Salvadó 
Grafisme: Elena Castillo Studio 

"Néixer per néixer" és una producció de Falca Visual en coproducció amb Edna Cinema, amb la participació de 3Cat, l'Institut Ramon Llull, el Consorci d'Educació de Barcelona Districte de Sant Andreu, Milanta, GTA Assessoria, Montessori para Todos, Jugar i Jugar, SENDA i Baleària, i amb el suport de l'ICEC. 

 

Anar al contingut