Rivera proposarà demà al Parlament abaixar un 15 per cent el sou dels càrrecs públics catalans

El president de Ciutadans, Albert Rivera, reitera el seu compromís amb un estat descentralitzat i autonòmic desenvolupat amb criteris racionals.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que demà el seu partit proposarà al Parlament rebaixar un 15 per cent el sou dels càrrecs públics catalans com a exemple d'austeritat: "Jo no tinc legitimitat com a diputat de dir-los als funcionaris que s'abaixin el sou un 5 per cent si jo segueixo cobrant el mateix com a sou de càrrec públic. Per tant, la proposta que farà demà Ciutadans i que entrarem al registre al Parlament, una proposta que des del Parlament es demani a tots els càrrecs públics de Catalunya que ens abaixem el sou un 15 per cent en aquesta etapa de crisi; que el congelem en aquest 15 per cent i quan sortim de la crisi, doncs ja en parlarem". Albert Rivera ha afirmat que la sensació que té amb les mesures impulsades per Rodríguez Zapatero és que "els pensionistes i els funcionaris han sigut els que han pagat els plats trencats".

D'altra banda, Rivera ha assegurat que l'estructura política i administrativa està "sobredimensionada" i ha reiterat el seu compromís amb un estat descentralitzat i autonòmic desenvolupat amb criteris racionals. En aquest sentit, ha dit que podria proposar-se que el Senat espanyol tingui la seu a Barcelona: "Em semblaria perfecte, no sé què pensen altres partits, que el Senat pogués estar a Barcelona, per què no?. Si descentralitzem i vertebrem l'estat i formem tots parts de l'estat, Catalunya és estat, Andalusia és estat i Madrid és estat. No hem de passar sempre per la idea que per ser estat has d'estar a Madrid. Ara això porta també una altra contrapartida, que des de Catalunya, qui governa, sigui conscient que és estat. I que no hem d'estar contra l'estat sinó que som part de l'estat".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut