Portabella no tanca la porta a un acord durant la legislatura per reeditar el tripartit

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha insistit que ara no és el moment de formar part del govern municipal, però no ha descartat reeditar el tripartit durant la legislatura.

Si el govern no és estable “ens ho podríem arribar a plantejar en funció de la governabilitat i en benefici de la ciutat en general”, ha dit Portabella, que deixa “la porta oberta per si es produís una evolució” en el plantejament de ciutat. “Nosaltres, evidentment, no trenquem res”, ha puntualitzat, convençut que “allò que es produeix és el final d’una etapa i ara s’ha d’encarar l’inici d’una altra”. “Nosaltres creiem que no hem d’entrar en el govern i a partir d’aquí es veurà les fórmules que buscaran aquells que tenen l’obligació de buscar un govern estable i, sinó, doncs ens ho podríem arribar a plantejar”, ha afegit.
Sigui com sigui, en aquest moment, el dirigent republicà veu “difícil” arribar a un acord amb Hereu, tenint en compte “l’evolució que s’ha produït des que es van acabar les eleccions”. “Tenim un primer document de què vam parlar ahir i pensem que caldria evolucionar-lo molt i que se centrés en molts altres aspectes que no hi surten mencionats”, ha afegit.
Jordi Portabella ha remarcat que des de sempre ERC s’ha preocupat per la governabilitat del consistori. I en aquest punt, ha explicat que si durant el relleu a l’alcaldia entre Joan Clos i Jordi Hereu es va optar per garantir l’estabilitat del tripartit, “ara s’acaba un període” i en comença un altre de diferent, en què s’ha de construir un “model de ciutat que s’adequï a les necessitats actuals”.

Anar al contingut