"L'home dofí"
"L'home dofí"
DIMARTS, A LES 21.55

"L'home dofí", a "Sense ficció"

El dimarts 25 de juny, a les 21.55, "Sense ficció" estrenarà "L'home dofí", un documental que narra l'extraordinària història i el llegat de l'apneista Jacques Mayol, la vida del qual va ser font d'inspiració de la pel·lícula de culte de Luc Besson, "El gran blau".

"L'home dofí", de Lefteris Charitos, acosta el món de Jacques Mayol i mostra el seu fascinant viatge vital, que el va portar del Japó a Europa, a l'Índia i a les Bahames, mentre l'espectador se submergeix en l'experiència sensorial i transformadora de l'apnea o immersió a pulmó lliure.

A quants metres de profunditat es pot arribar amb una sola glopada d'aire? Si a 50 metres de profunditat ja és arriscat per a l'organisme, amb 49 anys Mayol va voler arribar als 100 metres de profunditat, i va posar al límit cor, cervell i pulmons.

El documental entrevista els millors amics i familiars del cèlebre apneista, per mostrar el retrat d'una persona que va portar a l'extrem els límits físics i mentals del cos humà. Mayol no buscava batre rècords, sinó esperava tenir una gran comprensió i afinitat dels éssers humans amb el mar.

La història, narrada originalment per Jean-Marc Barr, l'actor que va fer el paper de Mayol a "El gran blau", barreja imatges d'arxiu inèdites amb increïbles plans submarins per descobrir com l'"home dofí" va revolucionar el món de l'apnea i va despertar consciències noves amb el mar.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut