Montse Virgili realitza i presenta "Les dones i els dies" a Catalunya Ràdio
DISSABTE, A LES 00.05

Les dones i l'alcohol, a "Les dones i els dies"

Aquest dissabte, 24 de juny, a les 00.05, "Les dones i els dies", el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili, parlarà de l'alcoholisme. Un problema que afecta dones i homes, però les raons per les quals hi arriben, el seu consum i la seva rehabilitació són molt diferents i encara falta molta perspectiva de gènere. Les dones utilitzen l'alcohol per tapar el dolor, per suportar situacions que els fan mal. Físicament, són més sensibles a l'alcohol i les conseqüències de l'addicció són diferents

"Les dones i els dies" d'aquest dissabte abordarà l'alcoholisme en les dones amb Mònica Jiménez, directora de Gen-a, un centre privat de tractament per a les addiccions com l'alcohol o d'altres drogues, amb perspectiva de gènere. Ella mateixa és un exemple emocionant d'èxit.  

També donarà a conèixer dones que estan acabant ja el seu procés de rehabilitació, com ara Remedios Muñoz i Judith Beardo, totes dues usuàries de l'associació Projecte Home. I la Jèssica Farias, psicòloga i terapeuta precisament de Projecte Home des de l'any 2005, explicarà com és el procés de rehabilitació que segueixen les dones.  

Finalment, dues investigadores expertes en addiccions, la Lucía Hipólito, de la Universitat de València, i l'Olga Valverde, de la Universitat Pompeu Fabra, detallaran a Montse Virgili quins són els efectes de l'alcohol en el cervell i l'organisme de les dones. 

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio la nit de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

 

Anar al contingut