Dissabte, a les 15.40

La història que va inspirar l'espot de La Marató, a "Tarda de cine"

Demà, dissabte, a les 15.40, "Tarda de cine" emet "Sempre al teu costat, Hachiko", la pel·lícula protagonitzada per Richard Gere que explica la història de fidelitat real d'un gos envers el seu amo. La història de Hachiko ha estat la inspiració de l'emotiu espot de La Marató contra el càncer d'enguany centrant-se en la idea que "El temps no cura el càncer; la investigació, sí".

El diumenge 16 de desembre, la 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica al càncer, la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

Hachiko va ser un gos de raça akita que es va fer famós perquè cada dia acompanyava el seu amo, un professor de la Universitat de Tòquio, de casa a l'estació del tren i l'esperava a la tornada. Quan el seu amo es va morir, ell va continuar fidelment la rutina confiant en la seva tornada, durant 10 anys, fins que va morir el 1935. Una estàtua a l'estació de Shibuya recorda aquesta història real.

La pel·lícula "Sempre al teu costat, Hachiko", adaptació nord-americana del 2009 sobre la seva vida protagonitzada per Richard Gere, va popularitzar aquesta història de fidelitat.

Sempre al teu costat, Hachiko (Hachiko: a dog's story)

Parker Wilson, un professor que fa classes de música a la universitat, recull un gos d'origen japonès que es troba a l'estació del tren. Com que ningú no el reclama, se l'endú a casa i l'anomena Hachiko. Parker descobreix, gràcies a Hachiko, el vincle tan extraordinari que pot arribar a establir-se amb un gos. La pel·lícula és un remake d'un film japonès de l'any 1987, basada en fets reals.

Idioma versió original: anglès
Producció: Grand Army Entertainment, 2009 (Estats Units)
Direcció: Lasse Hallström
Durada: 97 minuts
Guió: Stephen P. Lindsey, basat en la pel·lícula de Kaneto Shindo
Fotografia: Ron Fortunato
Música: Jan A.P. Kaczmarek
Intèrprets: Richard Gere, Joan Allen, Jason Alexander, Sarah Roemer, Cary-Hiroyuki Tagawa, Erick Avary

"La investigació dona vida": l'emotiu espot de La Marató contra el càncer basada en la història de Hachiko

L'espot de sensibilització d'enguany es vehicula a través de la idea que "El temps no cura el càncer, la investigació, sí". Partint d'aquesta premissa, els creatius del projecte van pensar en la història del gos japonès Hachiko. Què hauria passat si l'amo no hagués mort? I si la investigació l'hagués salvat? I si li hagués donat una segona oportunitat?

Aquest nou espot de La Marató es va gravar a Puigcerdà, dirigit per Igor Fioravanti. Es veu un gos que espera, espera i espera. Amb pluja, vent i neu, de dia i de nit. I quan, en l'espot, per fi es retroba amb el seu amo, a aquest se'l veu amb el cap pelat, una icona fàcilment assimilable al càncer. Un amo retornat, per l'alegria d'aquest gos fidel, gràcies a la investigació. El missatge és clar: "La investigació dona vida."

I l'espera de Hachiko ve acompanyada de la veu de Judit Neddermann, amb "Jo seré amb tu", una balada preciosa d'una de les grans bandes de la història: Pretenders. Aquesta cançó forma part d'El disc de La Marató que es posarà a la venda el 2 de desembre amb els diaris d'àmbit català.

La lletra de "Jo seré amb tu" és una emocionant confessió d'amor incondicional a algú que està passat un moment molt difícil i el vehicle perfecte per acompanyar l'espot de La Marató.

Judit Neddermann, icona de la nova generació d'intèrprets catalans i amb una veu també carismàtica i sentida, versiona aquesta cançó amb el Quartet Brossa, un quartet de corda que combina imaginació, qualitat i modernitat a parts iguals. El resultat és una obra única i emocionant. Una autèntica bandera de La Marató.

Direcció creativa: Ogilvy Barcelona
Director creatiu executiu: Camil Roca
Director de l'espot: Igor Fioravanti
Producció: Nitro
Producció de "Jo seré amb tu": Marc Parrot
Coordinació: Direcció de Màrqueting de TV3

Enllaç a l'espot de La Marató: ccma.cat/tv3/alacarta/programa/lespot-de-la-marato-2018/video/5795944/

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut