La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha assegurat que la formació no es trencarà a l'assemblea, malgrat que preveu que el resultat guanyador s'imposarà per la mínima

Reguant ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. En el mateix programa, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha alertat que si es rebutja la proposta d'acord, quedarà un marge de maniobra molt estret per continuar negociant

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha previst que diumenge s'imposarà un resultat per un marge estret, però ha assegurat que en cap moment això suposarà cap risc de trencament de la formació. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Reguant ha admès tensió interna sobretot per acceptar o no la presidència d'Artur Mas. Ha assegurat que ella entén que hi ha una part dels 3.700 militants inscrits, sobretot agregats al corrent d'Endavant, que encara no accepten la proposta presidencial, però un altre sector l'avala. Sense definir quin bloc guanyarà, Reguant ha donat per assegurada la cohesió del partit passi el que passi.

La diputada de la formació anticapitalista ha apuntat: "No crec que arribem 50 a 50. 60 a 40 pot passar, evidentment, però no crec que això signifiqui el trencament de la formació. Crec que portem dies, i ahir vam fer assemblees territorials, on s'ha estat debatent, s'ha estat parlant, i tothom té clar que és important salvaguardar la candidatura, salvaguardar el concepte i la idea d'unitat popular, que fa anys que hi estem treballant."

Reguant  també ha reconegut tensió dins l'organització dient: "Això tensiona i, evidentment, qualsevol decisió pot generar algunes baixes, però esperem que diumenge puguem generar aquest relat conjunt i aquest carril central que sembla que fa un mes que estem buscant per tal de no generar una fractura de 50 i 50 dins de l'organització." 

Mentrestant, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha avisat que, si finalment l'assemblea acaba rebutjant la proposta d'acord de Junts pel Sí, no quedaran gaires opcions per continuar negociant.

Junqueras ha destacat: "El marge de maniobra ara és estret, diguem-ne, si no és que hi ha algun suggeriment o alguna indicació clara sobre quin tipus de resposta volen recepcionar."  

El president de la formació republicana ha reclamat generositat a la CUP dient: "Ningú pot dubtar de l'extrema generositat d'Esquerra Republicana i em sembla que tampoc ningú no pot dubtar de la generositat d'Oriol Junqueras. Nosaltres som els que més hem cedit, sense dubte, sense cap mena de dubte, sempre som els qui més hem cedit. I ho hem fet pel bé col·lectiu, pel bé del país, i em sembla que estem legitimats, perquè hem estat generosos tantíssimes vegades, a demanar que tothom intenti ser-ho."  

Oriol Junqueras, que ahir va anunciar la seva renúncia a l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, ha explicat: "Tampoc no m'agrada deixar l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, m'agradaria seguir-hi vinculat, perquè és evident que emocionalment hi tinc una relació molt estreta i me'n sento molt orgullós, i per això en parlo allà on vaig, però tots prenem decisions que tenen aquest punt de dificultat."

Junqueras també ha valorat positivament l'abstenció d'ahir de Barcelona en Comú en la moció de suport a la resolució independentista del Parlament. Ho considera un senyal positiu i un punt de partida per poder comptar ells i eixamplar la base social del sobiranisme.

Si voleu escoltar senceres les entrevistes amb Eulàlia Reguant i Oriol Junqueras, les trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut