Jaume Vilalta, director i presentador de "Quèquicom"
Jaume Vilalta, director i presentador de "Quèquicom"
Demà, a les 22.10

La columna vertebral i les antenes. Al febrer tornen les sessions dobles de "Quèquicom"

Demà, dimecres 5 de febrer, a les 22.10, al 33, "Quèquicom" emetrà dos reportatges: "La columna vertebral" i "Antenes sí, a casa del veí". El primer és un recull construït a partir de diversos episodis del programa, que ja s'han emès, amb aquest denominador comú. I el segon s'acosta al controvertit i polèmic tema de les antenes. Fins a quin punt són perjudicials per a la salut? El programa ho descobreix.

Quèquicom i la columna vertebral (a les 22.10)

La major part de la població té mal d'esquena per contractures, hèrnies discals o altres molèsties relacionades amb la columna vertebral. Aquesta columna reposa sobre un arc que són les cames i els malucs, de manera que la causa del mal d'esquena pot ser als peus. El conjunt és com un pal de vaixell compensat per un complex sistema de tensors musculars que equilibra la columna vertebral. El programa dóna consells posturals i explica exercicis fàcils per prevenir el mal d'esquena.

Antenes sí, a casa del veí (a les 22.35)

És recomanable apagar el wifi durant la nit? I per quina raó? Són un perill per a la salut, les seves ones? I les microones de la telefonia mòbil? Quina densitat de potència pot rebre una persona de les antenes d'una estació base? I del mòbil? Tenen fuites, els forns microones? "Quèquicom" aporta el coneixement bàsic que cal tenir per prendre posició respecte a les ones electromagnètiques comunes en l'àmbit domèstic.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 22.00.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33
Anar al contingut