Albert Segura.
Albert Segura.

La banalització de la violència sexual, a "Solidaris"

El programa "Solidaris", amb Albert Segura, a les 22.05, fa aquest cap de setmana dos programes relacionats amb el Dia Internacional de les Dones. Dissabte, 9 de març, aprofundirà en la banalització de la violència sexual, i diumenge, 10, analitzarà els micromasclismes i la nova masculinitat.

Dissabte, 9 de març, a les 22.05, "Solidaris", amb Albert Segura, parlarà de la banalització de la violència sexual, en un món on una de cada tres dones han estat o serà víctima de violència sexual al llarg de la seva vida. A Barcelona, per exemple, hi ha més d'una agressió de gènere al dia i gairebé una de cada deu dones que acudeix a un hospital després d'una agressió sexual ha estat víctima d'un atac en grup. En parlaran Alba Alfageme, psicòloga especialista en victimologia; Sònia Cervantes, sexòloga; Teresa Etxeberria, coordinadora del torn de nit de l'Hospital Clínic de Barcelona; Júlia Humet, advocada penalista experta en violències masclistes; Alba Fernández Pous, educadora social, i Jessica Romeu, supervivent.

Diumenge, 10, a les 22.05, el programa abordarà els micromasclismes i la nova masculinitat amb cinc homes: els psicòlegs Heinrich Geldschläger i Rubén Sánchez Ruiz; l'antropòleg Xavier Cela Bertran; el sexòleg Ignasi Puig Rodas, i el politòleg Carles Foguet, que analitzaran què fan els homes per combatre el masclisme i una masculinitat hegemònica. Els homes, s'hi oposen prou? Cal una nova masculinitat transformadora? 

El programa "Solidaris" s'emet els dissabtes, de 22.05 a 23.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/solidaris

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris

 

Anar al contingut