Demà, a les 21.55

Josep Puigbó conversa amb Carme Valls, a "(S)avis"

Demà, dijous 13 de juny, al 33, a les 21.55, "(S)avis", el programa dirigit i presentat per Josep Puigbó que recull el testimoni de personatges clau de la història recent entrevistarà Carme Valls, una sàvia de la medicina.

Metgessa, feminista i ciutadana compromesa amb la política,

Carme Valls fa molts anys que fa pedagogia perquè, també en medicina, s'adopti la perspectiva de gènere. Creu per sobre de tot que s'ha d'atendre la salut dels homes i les dones amb igualtat de condicions, tenint en compte les diferències biològiques que hi ha entre els dos sexes, i està convençuda que bona part de les alteracions d'origen hormonal provenen de l'exposició continuada a la contaminació ambiental.

Per combatre aquest i d'altres problemes amb polítiques públiques, durant uns quants anys Valls va passar de ciutadana compromesa amb la política a membre de la plataforma Ciutadans pel Canvi que, entre altres coses, el 2003 va fer possible que Pasqual Maragall formés el primer govern d'esquerres a Catalunya.

Directora del programa "Dona, salut i qualitat de vida" del CAPS (Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris) des del 1991, es dedica a l'assistència mèdica en medicina interna i endocrinologia, i a la recerca. Li agrada el mar i la poesia.

El programa d'entrevistes "(S)avis" s'emet cada dijous, a les 21.55, al canal 33.

Algunes de les citacions de l'entrevista a "(S)avis"

"La ciència era molt androcèntrica i semblava que la figura masculina era el més important, i pensaven que pensar en la figura masculina era el més important."

"Qui té més malalties cròniques és la dona i, per aquest motiu, aquestes malalties són les que s'estudien menys i les que encara tenen pocs resultats en assajos clínics."

"Cada vegada hi ha una implicació més gran dels moviments socials amb els moviments feministes."

tv3.cat/savis

@Savis_33

Anar al contingut