El concert de Sant Esteve, "Escrit a les estrelles", en directe per TV3, Catalunya Ràdio, Catalunya Música i tv3.cat

El dia de Sant Esteve, a les 19.00, com ja és tradicional per aquestes dates, TV3 ofereixen en directe, des del Palau de la Música Catalana, el Concert de Sant Esteve. Aquest any s'emetrà per primera vegada simultàniament també per Catalunya Ràdio, Catalunya Música i tv3.cat. Amb la participació de l'Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau de la Música i tots els cors de l'Escola Coral, el concert d'aquest 2016 està dedicat al 125è aniversari de l'Orfeó Català i utilitza les estrelles com a fil conductor.

Dilluns 26 de desembre, a les 19.00, TV3, Catalunya Ràdio, Catalunya Música i tv3.cat emetran en directe des del Palau de la Música Catalana el tradicional Concert de Sant Esteve, que comptarà amb les veus de l'Orfeó Català i les de tots els cors de l'Escola Coral: Cor Jove, Cor de Noies, Cor infantil, Cor de Mitjans i Cor de Petits, a més del Cor de Cambra del Palau de la Música.

En aquesta edició, el concert, que com sempre se centra en contingut nadalenc, està dedicat al 125è aniversari de l'Orfeó Català i comptarà també amb la participació de les actrius Mercè Arànega i Aina Quiñones, que interpreten els papers de mare i filla que reciten poemes de Nadal. També, com a novetat, hi ha la intervenció de l'organista Juan de la Rubia. Aquest serà el primer concert de Sant Esteve que dirigeix Simon Halsey, el nou responsable de l'Orfeó Català.

El director d'escena, Marc Rosich, ha dissenyat un concert amb jocs de llum, moviments i elements escènics que el faran, sens dubte, àgil i molt sorprenent.

Conceptualment, el concert de Sant Esteve es divideix en dues parts. La primera està basada en cançons de Nadal de tots els temps, amb fragments de poemes d'autors com ara Josep M. de Sagarra, Joan Salvat-Papasseit, Josep Pedrals, Apel·les Mestres i Jacint Verdaguer. La segona part del concert és un triple homenatge a Ramon Llull, amb motiu dels 700 anys de la seva mort, a William Shakespeare pel quart centenari de la seva mort i a Enric Granados, pel centenari també de la seva mort.

Les formacions de l'Orfeó Català i del Cor de Cambra interpretaran cançons en català, anglès, àrab, hebreu i llatí. I Mercè Arànega i Aina Quiñones llegiran fragments de textos de Ramon Llull, Shakespeare, Salvat-Papasseit i Narcís Comadira.

El concert de Sant Esteve finalitzarà, com és tradicional, amb "El cant de la senyera".

Àlex Robles conduirà la transmissió per TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música. El 33 farà una reemissió del concert de Sant Esteve la mateixa nit a les 23.10.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

tv3.cat

Anar al contingut