El botó que gira, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer un botó que gira, descobrirà per què les fulles de les palmeres són com serrells i plantejarà com es pot aixecar una ampolla amb un collaret.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer un botó que gira. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà un cd, foamy de colors, dos botons, una plantilla, tisores, cinta adhesiva de doble cara, un full de color, dos tubs de cartró gruixut, fil, pintura de colors i un pinzell.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Leonhard Euler que va ser un matemàtic i físic suís del segle XVIII. Euler va fer descobertes en el camp del càlcul i va ser precursor en la teoria de grafs, que és una branca de les matemàtiques i de la informàtica. Es va quedar cec en els seus últims anys de vida, però això no li va impedir continuar les seves investigacions gràcies a la seva memòria fotogràfica i a la seva habilitat en el càlcul mental.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per que les fulles de les palmeres són com un serrell. "El repte" plantejarà com es pot aixecar una ampolla amb un collaret.

 

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "El botó que gira"

Anar al contingut