El cartell del Festival de Sitges, amb el monòlit de "2001: Una odissea de l'espai"
El cartell del Festival de Sitges, amb el monòlit de "2001: Una odissea de l'espai"

"El año de la plaga", amb participació de TV3, seleccionada en el Festival de Sitges

"El año de la plaga", basada en la novel·la homònima de l'escriptor català Marc Pastor i dirigida per Carlos Martín Ferrera, ha estat seleccionada en la secció oficial de la 51a edició del Festival de Sitges, que se celebrarà del 4 al 14 d'octubre. La pel·lícula de ciència-ficció, que compta amb la participació de TV3, està ambientada en una Barcelona a les portes d'una invasió alienígena i és protagonitzada per Ivan Massagué, Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Sílvia Abril i Juanra Bonet.

La 51a edició del Festival de Sitges, que se celebrarà del 4 al 14 d'octubre, va presentar aquest dijous un avanç de la seva programació i la presència de noms reconeguts com Nicolas Cage, Ed Harris, John Carpenter,  Peter Weir, Pam Grier, Traci Lords, Helga Liné i Ron Perlman. "El año de la plaga", amb la participació de TV3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA, és un dels títols que formarà part de la secció oficial d'aquest festival referència dedicat a cinema fantàstic i de terror.

"El año de la plaga", basada en la novel·la homònima de l'escriptor Marc Pastor i quarta pel·lícula en la direcció de Carlos Martín Ferrera, és una obra de ciència-ficció que se situa a Barcelona, on s'han gravat la majoria d'escenes, llevat de les d'acció, que s'han enregistrat a Ciutat de Mèxic.

Després de fer-se un lloc dins el món de la ciència-ficció amb els films "Zulo" (2005), premi especial del jurat internacional en el Festival de Sitges, i "Suspicious Minds"(2010), guanyador de dues Bisnagues de Plata al Festival de Màlaga, Ferrera torna amb una adaptació literària que portarà els alienígenes a la capital catalana enmig de la xafogor d'un agost barceloní.

El repartiment comptarà amb Ivan Massagué com a protagonista, acompanyat d'Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Sílvia Abril, Juanra Bonet i Canco Rodríguez. També hi participaran Fermí Reixac, Amparo Moreno, Brays Fey, Eduard Alejandre i Natàlia Sánchez, entre d'altres.

Sinopsi

És agost a la ciutat de Barcelona. El Víctor, que treballa amb gent gran fent d'assistent social, pateix una migranya insuportable, que s'ajunta amb la calor asfixiant de l'estiu i la tristesa d'haver-ho deixat amb la seva parella, la Irene. Els seus companys de feina -La Lola, la Nieves, el Diego i el Casu- estan entestats a trobar-li nova companyia, però a ell ni li va ni li ve. De sobte, una onada de suïcidis de gent gran encén totes les alarmes. Ningú pot aclarir el motiu de les morts, que se sumen a la desaparició de la connexió a internet, sense explicació aparent, i als problemes de cobertura que de cop i volta tenen tots els mòbils de la capital. Davant tot aquest desgavell, el Víctor decideix esbrinar què està passant.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Carlos Martín Ferrera
Guió: Miguel Ibáñez Monroy, Marc Pastor
Producció: David Matamoros, Antonia Nava, Marco Antonio Salgado, Ángeles Hernández, Íngrid Fernández de Castro, Samantha Guillen i Peter Rogiers
Intèrprets: Ivan Massagué, Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Canco Rodríguez, JuanRa Bonet, Sílvia Abril, Héctor Jiménez, Amparo Moreno, Natàlia Sánchez, Brays Efe
Direcció de fotografia: Miquel Prohens

"El año de la plaga" és una producció de Zentropa, juntament amb Neoart, i amb la participació de TV3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut