"Pater", un documental de Clàudia Vives-Fierro
"Pater", un documental de Clàudia Vives-Fierro
Dijous, a les 23.40

El 33 estrena "Pater", un recorregut per la carrera pictòrica d'Antoni Vives-Fierro

Dijous, a les 23.40, el 33 estrenarà "Pater", documental sobre l'extensa carrera pictòrica d'Antoni Vives-Fierro, retratat per la seva filla, Clàudia Vives-Fierro, també artista.

El documental "Pater" és un recorregut cronològic des dels inicis de la carrera pictòrica d'Antoni Vives-Fierro (Barcelona, 1940), als anys seixanta, fins a dia d'avui. La també artista i filla del pintor, Clàudia Vives-Fierro, explora com ha evolucionat l'obra del seu pare i quina influència ha tingut en la seva pròpia creació artística.

Amb la seva mirada fílmica, la Clàudia va rodar durant cinc anys la vida del seu pare, i d'aquest material en va sorgir "Pater", un treball que vol ser un homenatge cap a la figura paterna i la seva obra.

El documental intercala explicacions sobre la seva carrera artística i també entrevistes personals sobre temes com la pintura, l'art o la vida. Al film també s'hi veuen obres de la primera època i pintures recuperades d'una masia del Penedès on el pintor guarda aproximadament 300 quadres.

Es tracta d'un documental molt personal amb què la directora analitza l'evolució de l'obra del seu pare, de les seves exposicions per tot el món i de la intensa activitat que va desenvolupar durant tota la seva vida, sense oblidar el paper imprescindible que la seva dona, l'Emi, va exercir en la seva vida i la seva obra artística.

"Pater" és un documental de Clàudia Vives-Fierro.

tv3.cat/33

Anar al contingut