Diumenge, Catalunya Música oferirà en directe el concert matinal de l'OBC amb la violinista Karen Gomyo com a solista

El diumenge 26 de març, a les 11 h, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de la violinista Karen Gomyo i l'OBC, dirigida per Steven Schick, que interpretaran obres de John Adams, Philip Glass i Arvo Pärt. És un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) 2016-2017. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

L'últim concert matinal de l'OBC del mes de març tindrà com a protagonista la música minimalista. La vetllada s'obrirà amb la primera obra orquestral de John Adams: "Common tones in a simple time", que data del 1979. Un exemple de la producció d'aquest compositor, que és un dels músics nord-americans més admirats i més interpretats arreu del món. A continuació, la violinista Karen Gomyo, amb la nostra orquestra, oferirà el Concert per a violí n.1 de Philip Glass, que, segons ha explicat ell mateix, és una obra dedicada a tots aquells als qui els agrada la música, però no tenen una gran formació musical, com, per exemple, el pare del mateix compositor. Cal destacar que és la primera vegada que l'OBC afronta la interpretació d'aquest concert.

I per acabar, l'OBC interpretarà la Simfonia núm. 4 "Los Angeles" que el compositor estonià Arvo Pärt va escriure l'any 2008 per encàrrec de l'Orquestra Filharmònica de Los Angeles, el Festival Internacional de Música de Canberra i el Conservatori de Música de Sydney. La va estrenar l'any següent la Filharmònica de Los Angeles i va ser nominada als Premis Grammy com a millor obra contemporània. En paraules del compositor, es tracta d'un cant "al gran poder de l'esperit humà i a la dignitat humana".

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut