Clos creu que hi ha "moltes possibilitats que el Tribunal Constitucional acabi refrendant l'Estatut"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" el ministre d'Indústria, Joan Clos, s'ha mostrat convençut que el TC acatarà la validesa legal de l'Estatut i assegura que l'arribada del TGV a Barcelona "no ensorrarà comercialment" el pont aeri.

En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio” el ministre d’Indústria, Joan Clos, s’ha mostrat convençut que al final el Tribunal Constitucional acatarà la validesa legal de l’Estatut i creu que el “més sensat” és esperar el dictamen sense posar-se “la vena abans de la ferida”. “Crec que hi ha moltes possibilitats que el Tribunal Constitucional acabi refrendant l’Estatut” (*) ha afirmat Clos, que està segur que el fet que el PP hagi votat a favor d’algunes qüestions controvertides a Catalunya en els estatuts d’altres comunitats “posa en evidència que no hi ha cap amenaça de fons per la unitat d’Espanya”.
El ministre d’Indústria considera que les polèmiques declaracions de l’expresident Pasqual Maragall sobre l’Estatut no parteixen de “reaccions precipitades” sinó que responen a una “opinió sincera” sobre allò que creu que podria passar si el Tribunal Constitucional retallés el text estatutari. Així, nega que Maragall parli des d’una “ferida” o la “frustració personal” i remarca que l’excap de l’executiu és una persona que “reflexiona a mitjà i llarg termini”.
D’altra banda, Clos sosté que la destitució del delegat de la Generalitat a Madrid, Raimon Martínez Fraile, per haver criticat Maragall és un “gest d’autoritat” del cap de l’Executiu, José Montilla. “Em sembla que va ser una mica inoportú el què va dir –en referència a Martínez Fraile- i em sembla que és una situació lògica. A vegades això passa en el transcurs de la vida política i s’ha d’assumir tal com ve”, ha afirmat en aquest punt.
Finalment, el titular d’Indústria s’ha referit a l’arribada del TGV a la ciutat de Barcelona, un fet que segons diu formentarà la competència entre el tren i l’avió, però que “no ensorrarà comercialment” el pont aeri”. “Continuarà havent-hi demanda pel pont aeri i evidentment els trens aniran plens” ha sentenciat Clos, després que ahir es comencessin a fer les proves del TGV entre Tarragona i Sant Joan Despí per comprovar l’estat dels rails i la catenària.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut