El contratenor britànic Iestyn Davies.
El contratenor britànic Iestyn Davies.
DILLUNS, A LES 20.30

Catalunya Música transmet el concert del contratenor Iestyn Davis des de la Wigmore Hall de Londres

Dilluns, 16 de setembre, a les 20.30, Catalunya Música connectarà amb Wigmore Hall de Londres, per transmetre el concert del contratenor anglès Iestyn Davies i The English Concert que, dirigits pel llegendari Trevor Pinnock, interpretaran un programa amb música de Georg Friedrich Händel. Els comentaris d'aquesta transmissió els farà Maria Montes.

El contratenor britànic Iestyn Davies celebra el seu quarantè aniversari amb els components de The English Concert i amb un programa dedicat a Händel, de qui aquest 2019 es commemoren els 260 anys de la seva mort. Davies, considerat com un dels millors cantants del món, tant per la bellesa de la seva veu com per la seva tècnica i musicalitat, inclou en el concert àries de "L'Allegro, il Penseroso ed il Moderato", i de l'única òpera veneciana de Georg Friedrich Händel: "Agrippina", intercalades amb concerts i altres fragments instrumentals.

Nascut a York el 1979, Davies -fill de violoncel·lista i un dels fundadors del Quartet Fitzwilliam- va aprofundir en la seva formació musical en paral·lel als seus estudis universitaris d'arqueologia i antropologia. Primer va estudiar piano i flauta de bec, però finalment es va decidir per la veu i així van començar els reconeixements tant de públic com de crítica. La llista dels premis que ha obtingut és llarga.

Ara, Iestyn Davies fa quaranta anys i ho celebra amb Trevor Pinnock, l'anglès que el 1973 va fundar The English Concert, tot un referent en la interpretació de música antiga amb criteris històrics. I plegats amb la figura de Händel com a eix del programa que presenten a la Wigmore Hall de Londres, una sala amb una acústica envejable, especialitzada en concerts de música antiga, de cambra, vocal i recitals.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut