Mercedes Gancedo, soprano.
Mercedes Gancedo, soprano.
DIMARTS, A LES 20.00

Catalunya Música transmet el concert de cloenda d'El Primer Palau

L'organista Joan Seguí Mercadal obté el Premi Catalunya Música i el Premi El Primer Palau

Dimarts 27 de novembre, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Palau de la Música Catalana per oferir en directe el recital de la soprano Mercedes Gancedo i la pianista Beatriz Miralles, amb cançons i lieder de Gabriel Fauré, Claude Debussy i Richard Strauss, entre altres. Els comentaris de la transmissió, que té suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

El concert de cloenda del cicle començarà amb la lectura del veredicte del jurat per anunciar el nom del guanyador de l'edició d'enguany, que en aquesta ocasió ha estat l'organista Joan Seguí Mercadal, que ha guanyat el Premi Catalunya Música i també el Premi El Primer Palau. El Premi Catalunya Música, que s'atorga per cinquè any consecutiu, consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional, amb un repertori escollit pel mateix guanyador, i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. Segons el jurat, l'intèrpret, que va debutar al Palau en el primer concert del cicle, el dia 1 d'octubre passat, "va destacar per la seva maduresa i solidesa interpretatives i el coneixement de les característiques específiques de l'instrument emprat". En aquest cas, l'orgue Walcker del Palau de la Música Catalana, de factura romàntica, amb què va interpretar la Fantasia i fuga sobre el coral "Ad nos, ad salutarem undam", S. 259 de Franz Liszt, una obra extensa i de gran dificultat. 

Per aquestes qualitats, Joan Seguí Mercadal també ha obtingut el premi El Primer Palau que té una dotació econòmica de 5.000 euros. A més a més, el jurat també ha atorgat dos accèssits, de 1.250 euros cadascun, al violinista Bernat Prat i al Trio Ramales, formació que també ha rebut el Premi de la Crítica. Per la seva banda, el Dúo Vallés-Vera, format per Miguel Vallés, saxòfon alt, i Elisabeth Vera, piano, ha aconseguit el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d'obra d'autor català.

Després del lliurament de premis i diplomes, començarà el concert de cloenda, que farà la soprano Mercedes Gancedo amb la pianista Beatriz Miralles, que interpretarà lieder i cançons de Gabriel Fauré, Claude Debussy, Richard Strauss i Robert Schumann, entre altres. Gancedo va ser la guanyadora dels premis El Primer Palau i Catalunya Música 2017 per la seva maduresa artística, la qualitat i bellesa del seu timbre, la versatilitat del seu perfil artístic i també el programa que va presentar al concurs.

Com a prèvia de la transmissió del concert de cloenda del cicle El Primer Palau, a les set del vespre, Catalunya Música també emetrà una edició especial del programa "Assaig general", en què Xavier Chavarria entrevistarà el guanyador del certamen, Joan Seguí Mercadal, el violinista Bernat Prat, guanyador d'un dels accèssits, i els components del Dúo Vallés-Vera, que han obtingut el Premi Joventuts Musicals de Catalunya.

El cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, s'ha confirmat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics que acaben els estudis i comencen el pas cap al món professional poden trobar per tenir les seves primeres experiències de concert en un marc seriós i amb les màximes condicions de rigor i professionalitat. Al llarg dels seus 23 anys d'història, han participat a El Primer Palau més de 250 joves músics, entre solistes i membres de formacions. La gran majoria dels premiats avui són intèrprets de prestigi, com, per exemple, el pianista Javier Perianes, la clarinetista Laura Ruiz i el Cuarteto Quiroga, entre altres.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut