Veronique Gens
Veronique Gens

Catalunya Música ofereix en directe el concert de Véronique Gens i l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa des de Copenhaguen

El dijous 5 de març, a les 19.30 h

El dijous 5 de març, a les 19.30 h, Catalunya Música connectarà amb la sala de concerts de la Ràdio Danesa de Copenhaguen per oferir la transmissió del concert de Véronique Gens i l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa dirigida per Matthias Pintscher. Interpretaran la "Rapsòdia espanyola" i el cicle de poemes per a veu i orquestra "Shéhérazade" de Maurice Ravel, els "Cants d'Alvèrnia", de Joseph Canteloube i el ballet pantomima "El mandarí meravellós" de Béla Bartók. Els comentaris de la transmissió els farà Olga Cardús.

Les músiques espanyoles, les del sud de França i les de l'extrem Orient seran les protagonistes del concert que protagonitzaran a Copenhaguen la prestigiosa soprano Véronique Gens i l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa el 5 de març. La vetllada començarà amb la "Rapsòdia espanyola", on, en els seus quatre moviments, Maurice Ravel hi va citar els ritmes més sensuals d'Espanya.

A Ravel li agradava viatjar amb la imaginació i escrivint el cicle de poemes per a veu i orquestra "Shéhérazade" aconsegueix traslladar l'oient a l'Orient Mitjà i a Àsia. La solista de les cançons serà la fabulosa mezzosoprano Véronique Gens. La seva veu extraordinària s'adapta perfectament al món de fantasia de Ravel, com també a les "Cançons d'Alvèrnia" que va arranjar i recopilar Joseph Canteloube. Tancarà la vetllada la interpretació del ballet pantomima "El mandarí meravellós" de Béla Bartók. El va compondre entre el 1918 i el 1924, i està basat en una història de Melchior Lengyel. Es va estrenar a Colònia l'any 1926 i va causar un gran escàndol.

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

 

 

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut