Catalunya Informació estrena demà el programa de debat "Esfera pública"

L'emissora Catalunya Informació oferirà mensualment, l'últim dijous de cada mes, quatre debats simultanis, un per a cada demarcació; en la primera edició, parlarà de l'aigua, la immigració, les infraestructures i la grip porcina

A partir d'aquest dijous, 30 d'abril, Catalunya Informació estrena "Esfera pública", un programa mensual de debat que s'emetrà en desconnexió des de cadascun dels centres territorials de l'emissora, és a dir, des dels estudis de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.
L'espai s'emetrà l'últim dijous de cada mes, de dos quarts de vuit a dos quarts de nou del vespre, la franja en què diàriament s'ofereix el programa "Tot Catalunya", amb Lluís Urpí. Esfera pública permetrà abordar temes de l'actualitat adaptats a cada territori. Seran, doncs, temes de caràcter local i comarcal que interessen de manera específica als oients de cada demarcació del país.
Les versions territorials del programa Esfera pública seran conduïdes per cadascun dels delegats dels centres territorials de Catalunya Ràdio, amb la producció de Marta Jerez. De manera simultània, aquests debats els dirigiran i presentaran Lluís Urpí (Barcelona), Roser Perera (Lleida), Coia Ballesté (Tarragona) i Albert Requena (Girona).
Aquest programa vol potenciar la informació de proximitat i la participació, de manera que posa a disposició dels oients l'adreça de correu electrònic del "Tot Catalunya", totcatalunya@catradio.cat, perquè puguin intervenir en directe durant l'emissió del debat. Els oients podran trobar informació per participar en els debats al web de Catalunya Ràdio, www.catradio.cat.
Esfera pública donarà veu i convidarà a l'estudi, en cada emissió, membres del govern de la Generalitat, representants de l'administració local, sindicats, entitats cíviques, plataformes ciutadanes, col·lectius afectats en qüestions d'actualitat i experts en les diferents matèries.
Aquest dijous: aigua, immigració, infraestructures i grip porcina
La primera edició del programa "Esfera pública", aquest dijous, tractarà el tema "Cap on ha d'anar l'aigua del Ter?" des del centre territorial de Girona, amb la participació del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, que serà als estudis de Barcelona i, mitjançant una càmera web, podrà mantenir contacte amb els convidats de Girona. També hi participaran el president del Consorci Alba-Ter, Francesc Camps; Jordi Aulet, portaveu de les comunitats de regants de la conca baixa del Ter, i Juan Luis Castillo, director per Catalunya i les Balears d'Aqualia.
A Barcelona, el tema que es tractarà serà "La immigració a l'escola", i els convidats posaran l'accent en el funcionament i els recursos dels espais de benvinguda i les aules d'acollida. Hi participaran el director general d'Innovació del Departament d'Educació de la Generalitat, Joan Badia; l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Vic, Anna Erra, i Begoña Sánchez, coordinadora portaveu de SOS Racisme.
Al centre territorial de Tarragona, el tema de debat serà "Tarragona perd el tren?". Els participants seran l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez; el delegat de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté; el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, i Xavier Climent, arquitecte i urbanista.
Finalment, el debat que es farà des del centre territorial de Lleida tractarà sobre "Com afecta la grip porcina el sector del porc?". Tindrà com a participants el responsable del sector porcí del sindicat Unió de Pagesos, Rossend Santiveri; el responsable del sector porcí de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, Jaume Bernis; i l'investigador Lorenzo Fraile, membre de la Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal de la UAB i de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

Anar al contingut