Carod: "Cada vegada que jo he anat al cadavant d'una llista, ERC ha fet els millors resultats"

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que no s'ha pres cap decisió sobre qui serà el pròxim candidat del partit a la Generalitat. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha defensat la seva idoneïtat.

“El que puc aportar és el que ja he aportat, que és que cada vegada que jo he anat al capdavant d’una llista, Esquerra ha fet els millors resultats des del temps de la República. I això implica que és un capital important”, ha afirmat, en referència al lideratge del partit. Carod ha afegit que la decisió l'han de prendre les bases i els militants d'Esquerra, malgrat que ara per ara no és una "qüestió prioritària". 
El dirigent republicà tampoc no ha desvelat si Joan Ridao, actual portaveu al Palament, o Joan Puigcercós, secretari general de la formació, seran el candidat d’Esquerra a les eleccions generals de l’any que ve. En qualsevol cas, ha assenyalat que Ridao té un gran pòsit jurídic, que fa que el seu “perfil” s’adigui “molt bé” al d’un cap de llista.
D’altra banda, el conseller de la vicepresidència de la Generalitat ha instat els partits catalans a anar tots a una per defensar els interessos de Catalunya davant d’Espanya. Segons ell, el problema històric del país ha estat la “falta d’autoestima” i ha afegit que Catalunya “només se’n sortirà” si en té.
Carod creu que Catalunya està immersa en un “cert massoquisme nacional” i en un “catalanisme de derrota”, davant d’un govern espanyol “molt condicionat pel pes de la dreta anticatalanista”. I en aquest sentit, ha afirmat que cal defensar els interessos del país, deixant enrere la confrontació i la divisió. “Els millors moments de la política catalana són els moments de la unitat” ha apuntat, convençut que el país ha funcionat “quan hem anat junts”.
“Crec que ara hi hauríem de tornar, més enllà d’aquells aspectes o matisos ideològics que afecten la consciència íntima d’algunes conviccions i on no és igual tenir una posició socialista que una de liberal o una de netament conservadora... Crec que en els temes de país hauríem de tenir l’amagadesa política d’anar junts”, ha remarcat el president d’ERC. Carod ha posat com a exemples d’aquesta unitat “l’època de la solidaritat catalana de fa cent anys”, de la mancomunitat i dels anys 30 amb la Generalitat Republicana, quan tots els diputats catalans a Madrid formaven part d’un únic grup parlamentari.
En referència a l’ordre de tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, el conseller de la vicepresidència s’ha mostrat optimista. “Ens en sortirem. Les converses continuen i cada vegada hi ha més implicació del ministeri”, ha afirmat Carod-Rovira, conscient que per anar bé l’acord s’hauria de tancar abans que comenci la campanya de les eleccions generals.
Finalment, ha lamentat la ruptura de la treva d’ETA i ha assenyalat que tant la banda terrorista com el govern espanyol han “desaprofitat una gran oportunitat” per resoldre el conflicte basc.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut