El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, lamenta que Rajoy menystingui la reforma constitucional, que, segons ell, és l'única sortida per garantir la convivència entre Catalunya i Espanya

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, lamenta que Rajoy menystingui la proposta de reforma constitucional, que, segons ell, és l'única sortida per garantir la convivència entre Catalunya i Espanya. Sánchez ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que considera un greu error que el president del govern espanyol porti el president Mas als tribunals

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha lamentat que el president del govern espanyol menystingui la seva proposta de reforma federal de la Constitució. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Pedro Sánchez s'ha dirigit directament a Mariano Rajoy i l'ha acusat d'equivocar-se quan vol solucionar la qüestió catalana als tribunals.

Sánchez ha destacat: "Nosaltres, quan hem dit que no es podia celebrar el 9-N perquè no estava inclòs dins del que és la legalitat democràtica, dins la Constitució espanyola, el que estem dient és que si hem de decidir sobre la convivència de tots, hem de decidir-ho tots. Si vivim junts, haurem de decidir junts quin és el futur. I, a més, el Tribunal Constitucional, en una sentència de principis d'any, ens va dir com s'havia de resoldre aquest conflicte polític i és la reforma de la Constitució espanyola."

Per Sánchez, la solució al conflicte a Catalunya passa per refer els consensos i reformar la Constitució, amb dues premisses de sortida: la igualtat i la sobirania espanyola. El secretari general dels socialistes no ha concretat els termes de la reforma que proposa, però sí que ha deixat molt clar que no està d'acord amb el concert econòmic per a Catalunya i que seria partidari de blindar les competències en educació.

Si voleu sentir l'entrevista sencera amb Pedro Sánchez, podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

      Twitter.com/MatiCatradio 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut