4 documentals amb participació de TV3, al Festival de Màlaga

"Alteritats", "Ara la llum cau vertical" i "La singla" són els tres llargmetratges documentals, amb participació de TV3, que estaran presents a la secció oficial de documentals del Festival de Màlaga. I se li suma, a passis especials, la projecció d'"Unzué. L'últim equip del Juancar", un treball del departament d'esports de TV3.

TV3, a més, compta amb 8 produccions participades de ficció en aquesta nova edició del festival malagueny. Dins la secció oficial a concurs es troben "20.000 especies de abejas", "Els encantats", "Las buenas compañías", "Sica", "Unicorns" i "Upon Entry". A Málaga Premiere secció oficial fora de concurs, en un passi especial de Cinema Cocina hi ha "Esperando a Dalí". La secció Cine per a la infància es projectarà "Hanna i els monstres". A banda també es projectarà "El ventre del mar" com a homenatge a Agustí Villaronga.

El Festival de Màlaga celebra la seva 26 edició del 10 al 19 de març amb més de 200 pel·lícules i la seva gran catifa vermella al Teatre Cervantes. Ahir, en el Teatre Echegaray de Màlaga, es va fer la presentació. 

Tres documentals amb participació de TV3 optaran a premi en la secció oficial: 

"Alteritats" ("Otredades") 

"Alteritats" és un documental el qual retrata a tot un llinatge de lesbianes a Catalunya buscant l'origen d'aquesta genealogia dissident. 

La pel·lícula està formada per sis retrats de vida, ens introduïm en la realitat d'elles endinsant-nos en les seves quotidianitats, dins les seves cases, per a fer del personal un fet col·lectiu. Les històries de totes les protagonistes esdevenen una finestra als qüestionaments, reflexions i afirmacions sobre la identitat lesbiana.  

Direcció: Alba Cros Pellisé, Nora Haddad Casadevall 

Una producció d'Amor y lujo amb la participació de Televisió de Catalunya 

"Alteritats" té prevista l'estrena en la seva versió televisiva al "Sense Ficció". 

"Ara la llum cau vertical" 

La història passada i present d'un maltractador a la recerca de redempció, basada en la seva novel·la autobiogràfica, amb recreacions ficcionades d'incidents violents en que els actors són dirigits pel protagonista, ajudat per un terapeuta. Paral·lelament, la directora del documental es veu reflectida en aquests records tot recordant el seu passat i reflexionant-hi. 

Sinopsi: 

Quan vaig deixar l'illa on vaig néixer, no va ser una partida, sinó una fugida. Anys després, arribo a una altra illa, un lloc àrid que em resulta estranyament familiar. He vingut aquí per trobar-me amb un home. Diu que està disposat a exposar la violència que porta a dins. Quan m'apropo a aquest home nociu i desesperat, descobreixo que hi ha també la clau de les meves pors més profundes, que ressonen en la violència del meu propi passat. Ara la seva història ja no es podrà separar de la meva. 

Direcció: Efthymia Zymvragaki 

Una producció de Gris Medio, Kaboga Art & Films, Novena Nuve, Eur Film, Thurnfilm, Witfilm amb la participació de Televisió de Catalunya 

"La singla" 

Una jove professora de flamenc i escriptora anomenada Helena descobreix en unes velles gravacions d'Antonia "La Singla", una ballarina de flamenc sorda d'impressionant talent nascuda als suburbis gitanos de Barcelona, que va desenvolupar la seva tècnica a partir de la seva discapacitat. Però, malgrat el seu talent, sorprenentment "La Singla" és avui una artista desconeguda. 

Direcció: Paloma Zapata 

Una producció de la Fábrica naranja, Malandar Films i  Inselfilm Produktion amb la participació de Televisió de Catalunya 

El festival de cinema de Màlaga preestrenarà el 13 de març, a les 21.00 "Unzué. L'últim equip del Juancar" en un passi especial. 

Des de fa dos anys, TV3 està preparant un documental sobre la lluita de Juan Carlos Unzué contra l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Un equip del departament d'Esports format per Xavi Torres, Santi Padró i Jesús Muñoz està fent un seguiment del seu dia a dia des del 18 de juny del 2020, quan l'exentrenador del FC Barcelona va fer públic que patia la malaltia. Aquell dia el Juan Carlos va canviar el sentit de la seva vida i la va focalitzar en dos grans objectius: donar la màxima visibilitat a aquesta malaltia minoritària i, sobretot, aconseguir recaptar la quantitat de diners més gran possible per dedicar-los a la investigació d'una malaltia gairebé invisible i que actualment té una esperança de vida entre quatre i sis anys. 

Anar al contingut